Marco Van Basten
 Michael Steele Getty Images
NEOPROSTIVI GAF

A MISLIO JE DA MU JE MIKROFON ISKLJUČEN... Jedan od najvećih nogometaša svih vremena zgrozio javnost, stigla mu nova kazna

Piše: HinaObjavljeno: 03. prosinac 2019. 14:00

Legendarni nizozemski nogometaš Marco Van Basten prije nekoliko dana šokirao je svjetsku javnost nakon sramotne "šale" na temu holokausta i genocida koji se dogodio za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Proslavljeni nizozemski nogometaš, koji danas radi kao komentator na nizozemskoj televiziji Fox Sports, je u emisiji uživo izgovorio "Sieg Heil", dobro poznati nacistički pozdrav.

Van Basten je mislio kako je njegov mikrofon isključen i na kraju razgovora između novinara Fox Sportsa i trenera Heraclesa Nijemca Franka Wormutha je dobacio "sieg heil".

Na Van Bastenovu žalost mikrofon je bio uključen i njegovu glupost čula je nizozemska javnost, a ubrzo je cijela priča postala viralna. Legendarni napadač se odmah ispričao, vodstvo TV kuće ga je suspendiralo na tjedan dana, a njegov honorar je doniran Institutu za istraživanje rata, holokausta i genocida.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 23:  Marcel Marco van Basten attends The Best FIFA Football Awards 2019 at the Teatro Alla Scala on September 23, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
Claudio Villa/Getty Images / Claudio Villa Getty Images
Marco Van Basten

Tijekom II. svjetskog rata ubijeno je oko 105 tisuća nizozemskih Židova, pa ne čudi što je nizozemska javnost zatražila njegov otkaz.

Nakon što je cijela priča završila u javnosti vodstvo proizvođača, izdavača i distributer videoigara, Electronic Artsa (EA) je izbacilo lik Marca Van Bastena iz igre FIFA 20.

"Svjesni smo onoga što je Marco van Basten nedavno učinio. Kroz našu igru ​​promičemo ravnopravnost i različitost. Kao rezultat toga, suspendirat ćemo Marca van Bastena", rekao je proizvođač računalnih igara.

Linker
03. svibanj 2024 22:19