Adem Ljajić

 Nikola Krstić/shutterstock Editorial/profimedia
UOČI EURA

Adem Ljajić o velikom razočaranju: ‘Mogli smo biti kao Hrvatska, znamo kako su prošli...‘

Bivši igrač Fiorentine i Rome nosio je srpski dres kada su Vatreni osvojili srebro u Rusiji
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. ožujak 2024. 20:20

‘Što bi bilo kad bi bilo‘, uzrečica je koja se često koristi u našim krajevima, a malo ju je modificirao bivši srpski reprezentativac Adem Ljajić.

On je bio član reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju, dok su se Srbi oprostili već u grupnoj fazi natjecanja.

Svladala je tada Srbija Kostariku 1:0, potom je izgubila oglede sa Švicarskom (2:1) i Brazilom (2:0) te su njeni igrači ostatak Mundijala pratili u televizijskim prijenosima.

- Mislim da je Svjetsko prvenstvo maksimum za svakog nogometaša. Bilo je to možda najljepših mjesec dana moje karijere. Atmosfera je bila nevjerojatna. Dobro smo se pripremili i odigrali prijateljske utakmice. Krenuli smo pobjedom protiv Kostarike i onda se dogodilo što se dogodilo protiv Švicarske. Vodili smo 1:0 i oni su izjednačili. Onda je bio penal nad Mitrom. Da je to svirao, drugačije bi bilo - rekao je Ljajić u emisiji Top 11, a njegove je riječi prenio Blic.

Priznao je kako su srpski reprezentativci zapravo unaprijed otpisali mogućnost iznenađenja protiv Brazila.

- Treću smo igrali s Brazilom, tako da smo znali da je utakmica sa Švicarskom prekretnica u grupi. Nije bilo za očekivati da ćemo pobijediti ili izvući bod protiv Brazila jer je bio prejak. Ali tko zna što bi se dogodilo da smo pobijedili Švicarsku, možda bi nam se dogodilo isto što i Hrvatskoj, nikad se ne zna. Oni su napravili velik uspjeh, a znamo kako su prošli i na penale.

Ljajić je zaključio kako se za uspjeh poput onog kojeg su ostvarili Vatreni trebaju poklopiti neke stvari.

- Neke stvari se na takvim turnirima moraju poklopiti. Nama se na veliku žalost nije poklopilo. No, bilo je to veliko iskustvo, nezaboravnih mjesec dana. Pokušali smo predstaviti svoju zemlju u najljepšem svjetlu, ali nismo uspjeli proći grupu. Sada imaju šansu na Europskom prvenstvu, nadam se da će ostvariti dobar rezultat - poručio je Adem Ljajić.

Linker
03. svibanj 2024 11:26