Slavlje Arijana Ademija i suigrača
 RALF IBING Dppi Via Afp
I ON MU OKREĆE LEĐA?

Ademi & Co izazvali potres, slavni trener pred otkazom, Nijemci našli nasljednika!? ‘Nemam riječ za ovo‘

‘Ne razumijem zašto je Löw promijenio sistem s kojim je dobio prošle dvije utakmice‘, kaže Hoeness.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 01. travanj 2021. 17:02

Znate li što je zajedničko Portugalu, Engleskoj i Sjevernoj Makedoniji? Te su tri reprezentacije jedine do sada nanijele poraz Njemačkoj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Portugalu je to pošlo za nogom 16. listopada 1985. u Stuttgartu (0:1), Engleska je pak s 5:1 protutnjala Münchenom 1. rujna 2001. a jučer su Makedonci slavili u Duisburgu 2:1 i tako pokrenuli pravu lavinu kritika, prije svih na račun Joachima Löwa.


Nakon što je prije 20-ak dana objavio kako će napustiti klupu Elfa nakon posljednje utakmice Eura, mediji su otupjeli oštricu kritika prema izborniku koji ovu ulogu obnaša već 15 godina. Međutim, poraz od Makedonaca mogao bi odluku o njegovu odlasku možda i ubrzati. Svi vodeći sportski mediji naglašavaju da bi to možda bilo i najbolje u ovom trenutku, već su pronašli i nasljednika, odnosno dva čovjeka koji bi odmah mogli uskočiti na Löwovo mjesto.

image
Joachim Loew
INA FASSBENDER Afp

Riječ je o aktualnom izborniku U21 reprezentacije Stefanu Kuntzu, te Ralfu Rangnicku koji je trenutačno bez pravog angažmana, a uloga spasitelja Schalkea za sada mu nije dodijeljena zbog unutarnjih svađa u klubu iz Gelesnkirchena.


Joachimu Löwu čini se da je leđa okrenuo i njegov najveći zagovornik, Uli Hoeness.


- Moja euforija odjednom je splasnula, utakmicu koju smo trebali lagano dobiti, mi smo izgubili, nedostaju mi riječi kako bih ovo opisao - rekao je negdašnji čelnik Bayerna koji odnedavno radi kao stručni komentator RTL televizije.

image
RALF IBING Dppi Via Afp


Hoeness je poznat kao čovjek uvijek ima nešto za reći, pa je ipak pronašao riječi kritike na račun izbornikove taktike i sastava. Posebno mu je zasmetao Gosens na mjestu lijevog braniča, jer Atalantin igrač više je okrenut ofenzivi nego obrani.


- Ukoliko ne uspijete zabiti pogodak, onda se barem morate pobrinuti da ga ne primite, no to nije bio slučaj jer su ostavili previše prostora. Ne razumijem zašto je Löw promijenio sistem s kojim je dobio prošle dvije utakmice - dodao je Hoeness.


Hoće li Löw preživjeti ovaj poraz, teško je predvidjeti, Nijemci nisu poznati po naglim promjena, ali nešto više od dva mjeseca do početka Eura nema previše onih koji vjeruju čovjeku koji ih je 2014. doveo do naslova prvaka svijeta.

Linker
01. svibanj 2024 19:14