GES/MARVIN IBO GUENGOER Dpa Picture-alliance Via Afp
KAKVI HVALOSPJEVI

‘Ademi je nogometni bog, a Velkovski Kaiser! Niko Kovač se zbog Ademija predomislio, ali bilo je kasno‘

‘Ademi već dao riječ manjoj naciji i nije htio slomiti besu, što je albanski kulturni propis...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. travanj 2021. 21:04

Ne stišavaju se ni u Njemačkoj dojmovi velike pobjede (2:1) Sjeverne Makedonije nad Elfom u Duisburgu u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, a portal bavarianfootballworks. com na duhovit je način pohvalio suparničke nogometaše.

Uz strijelce Pandeva i Elmasa, autor Marcus Iredahl posebno je istaknuo dvojicu HNL-ovaca, Dinamova kapetana Arijana Ademija i Rijekina braniča Darka Velkovskog. Tekst o Ademiju naslovio je “Nogometni bog” te napisao:

- Ademi je tip nogometaša kojeg voli svaki nogometni romantik. Pravi ratnik koji igra za zagrebački Dinamo od 2010. On je pit bull koji je rođen u Hrvatskoj u makedonsko-albanskoj obitelji. Nakon što ga Niko Kovač nije poveo na Svjetsko prvenstvo 2014., Ademi je odlučio igrati za Sjevernu Makedoniju. Kovač se kasnije predomislio, ali bilo je prekasno, jer je Ademi već dao riječ manjoj naciji i nije htio slomiti besu, što je albanski kulturni propis i znači zalog časti. Moj novi omiljeni igrač!

Velkovskog je, pak, nazvao Kaiser, car.

- Središnji dio elastične i savršene petorke obrane. Zapovjednik crvenog zida, igrač Rijeke koji dolazi iz Skoplja, bio je posvuda i utjelovio je sjeverno-makedonsku volju protiv neodlučne njemačke momčadi.

Linker
20. travanj 2024 02:08