RONALD GORSIC /CROPIX Cropix
PRVA UTAKMICA

Ademi u debiju za novi klub izborio kazneni udarac, pa na kraju bio najlošije ocijenjeni igrač u momčadi

Njegova momčad odigrala je 1:1, a bivši dinamovac imao je nešto drugačiju ulogu nego inače
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. travanj 2023. 16:33

Arijan Ademi u subotu je debitirao u dresu novog kluba, kineskog Beijing Guoana. Donedavni kapetan zagrebačkog Dinama odigrao je čitavih 90 utakmica u prvom kolu kineske Superlige, a njegova je momčad remizirala 1:1 s nogometašima Meizhou Hakke.

Makedonski veznjak igrao je u nešto ofenzivnijoj ulozi nego inače i izborio kazneni udarac u 51. minuti, a realizirao ga je Xizhe Zhang za pogodak vrijedan izjednačenja i konačnog rezultata. Prethodno je Chugui Ye (19.) zabio za vodstvo gostiju. Prema aplikaciji Sofa-Score, Ademi je najlošije ocijenjen igrač svoje momčadi (6.4), jer nije iskoristio nijednu od dvije solidne šanse za pogodak.

Ujedno su to bila i jedina njegova dva udarca prema golu, no nije naciljao okvir. S druge strane, iskazao se u obrambenoj ulozi s dvije očišćene šanse te jednom presječenom loptom. Osvojio je jedan zračni i dva duela na zemlji. Iz razigravačke perspektive, Ademi je odradio solidan posao s točnosti dodavanja od 80 posto i jednim ključnim pasom u izgradnji gol-šanse, koji suigrači nisu uspjeli iskoristiti.

Linker
25. travanj 2024 18:26