OSCAR DEL POZO Afp
U ELITNOM DRUŠTVU

‘Ah, Luka, nikada nemoj otići!‘ Englezi poludjeli za Vatrenim dvojcem, posebno oduševljenje vlada Modrićem

Britanski The Guardian je i ove godine objavio svoju listu najboljih nogometaša na svijetu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2021. 15:59

Cijela lista se sastoji od 100 najboljih nogometaša, a za sada je objavljeno tko zauzima od 11. do 100. mjesta, dok se prvih 10 tek treba objaviti.

Na toj su se prestižnoj listi našla i dvojica Hrvata. Na 81. mjestu je Marcelo Brozović koji je po prvi puta uvršten na taj popis.

"Antonio Conte je Brozovića kao 'omiljenog u ekipi' koja je osvojila Scudetto po prvi puta od 2010. godine. Čak i u ekipi koja se ponosi čvrstom igrom i fizičkom spremom, Hrvat je išao jače od ostalih i pretrčao više po putakmici nego bilo koji igrač u Serie A prošle sezone. Ipak, Brozović je puno više od toga i radi u pozadini da bi njegovi suigrači mogli zasjati. Njegova vizija i dodavanja su bila ključna za Inter pod Conteom, a tako je ostalo i kada je ekipu preuzeo Simone Inzaghi koji se više okreće igri koja se temelji na posjedu", piše Guardian.

image
OSCAR BARROSO Dppi Via Afp

Luka Modrić je zauzeo 40. mjesto što je skok od 31 mjesta u odnosu na prošlu sezonu.

"Ah, Luka, nikada nemoj otići. Na početku sezone je izgledalo kao da bi mogao otići, kao da ga je vrijeme sustiglo, kao da će Real obnoviti sredinu terena i to se preslikalo i na listu, bio je 71. Ipak, onda se vratio u srce svega dobroga i ove je sezone bio veličanstven. Skočio je za 31 mjesto, a mogao je i više od toga. S 36 godina je i dalje bolji od ostalih, samo mu ne pričajte o odmoru. Kako on kaže: 'Osjećam se bolje kad igram'", zaključuje Guardian.

Linker
07. svibanj 2024 19:03