Alfred Schreuder

 KURT DESPLENTER Afp
TEN HAGOV NASLJEDNIK

Ajax predstavio novog trenera: ‘Ovo je velika čast! Volio bih osvajati trofeje i igrati atraktivan nogomet‘

‘Alfred je taktički jak trener s raznovrsnim načinima treninga‘, istaknuo je direktor Edwin van der Sar
Piše: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2022. 17:17

Nizozemski nogometni velikan Ajax pronašao je zamjenu za Erika ten Haga koji ide u Manchester United. Od iduće sezone "Kopljanike" će voditi dosadašnji trener Club Bruggea Nizozemac Alfred Schreuder (49).

Ajax je potpisao dvogodišnji ugovor s 49-godišnjim Schreuderom, koji je s Club Bruggesom na korak do osvajanja naslova prvaka Belgije.

Schreuder je bio pomoćnik Ten Hagu u Ajaxu 18 mjeseci, te Ronaldu Koemanu u Barceloni prošle sezone. Tijekom karijere je trenirao Twente i Hoffenheim, a Bruggeu vodi od siječnja ove godine umjesto Philippea Clementa koji je preuzeo Monaco.

"Velika je čast postati Ajaxovim trenerom. To je prilika koju sam prihvatio s obje ruke. Volio bih osvojiti trofeje u Amsterdamu s momčadi koja igra atraktivan nogomet. Uz dobru ravnotežu iskusnih vrhunskih igrača i mnogih sjajnih talenata," kazao je za web stranicu Ajaxa.

image
KURT DESPLENTER Afp

"Međutim, prvo želim uspješno završiti sezonu s Club Bruggeom. Učinit ću sve što mogu da se to dogodi," dodao je.

Ajax je u srijedu i matematički osigurao 36. naslov prvaka u svojoj bogatoj povijesti, dok Club Brugge dva kola prije kraja prvenstva ima tri boda više od Royale Union Saint-Gilloisea.

"Alfreda znamo kao taktički jakog trenera s dobrim i raznovrsnim načinima treninga. Posljednjih je godina stekao iskustvo kao glavni trener i kao pomoćni trener u vrhunskim klubovima u raznim zemljama i natjecanjima. U njega imamo puno povjerenje da će nastaviti na putu koji smo odabrali u Ajaxu posljednjih godina," istaknuo je direktor kluba Edwin van der Sar.

image
KURT DESPLENTER Afp

Linker
20. travanj 2024 18:25