DEBAKL U PRIPREMAMA

Amerikanci pokazali Hrvatima put za kvalifikacije: Škoti 'popili' petardu!

Landon Donovan je nakon osam mjeseci izbivanja iz reprezentacije postigao treći hat-trick za SAD
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2012. 12:31

Nogometna reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država slavila je u noći sa subote na nedjelju, u Jacksonvilleu, u prijateljskoj utakmici protiv Škotske, budućeg protivnika Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2014. godine, s 5-1.

Landon Donovan je nakon osam mjeseci izbivanja iz reprezentacije postigao treći hat-trick za SAD, kojim je stigao do brojke od 49 pogodaka te rekordnog 125 nastupa. Michael Bradley i Jermaine Jones bili su strijelci preostala dva pogotka za SAD.

Jedini pogodak za Škote postigao je također Amerikanac, Geoff Cameron, koji je nabačenu loptu Kennyja Millera glavom poslao iz Tima Howarda u 15. minuti. Bio je to pogodak za smanjenje rezultata na 2-1.

Bila je to, inače, peta pobjeda zaredom Amerikanaca nakon što su, pod paskom Jürgena Klinsmana, startali sa po jednom pobjedom i porazom, te četiri remija.

Škotska sada više nema reprezentativnih obaveza sve do 15. kolovoza kada u Edinburgh stiže Australija na prijateljski ogled. Nakon toga, 8. rujna, započinje svoj kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine protiv Srbije.

Prijateljska utakmica:

SAD - Škotska 5-1 (Donovan 3, 60, 65, Bradley 11, Jones 70 - Cameron 15-ag)

Linker
23. rujan 2024 16:32