ODD ANDERSEN Afp
LEGENDE PREUZIMAJU STVAR?

Amerikanci, van! Trojac Arsenalovih ‘nepobjedivih‘ legendi i milijarder preuzimaju klub!?

Dok aktualna uprava inzistira na tome da klub nije na prodaju, navijači su sve nestrpljiviji.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2021. 16:06

Thierry Henry, Dennis Bergkamp i Patrick Vieira trebali bi se priključiti švedskom milijarderu Danielu Eku, vlasniku popularne glazbene platforme Spotify u namjerama da kupi engleski nogometni klub Arsenal. Trojica bivših igrača stala su uz Eka nakon navijačkih prosvjeda uperenih protiv aktualnog vlasnika Stana Kroenkea.

Još u petak navijači su se okupili ispred Emirates stadiona kako bi jasno izrazili svoje mišljenje protiv američkog gazde kluba. Jasno, otponac prosvjeda je Superliga, a 73-godišnji Kroenke bio je jedan od osnivača tog projekta. Stotine navijača tada su pozivale na njegov odlazak i prodaju kluba.

Istoga dana, dakle još u petak, pojavila se informacija da bi se Daniel Ek, spomenuti vlasnik Spotifyja koji je "težak" oko 3.5 milijardi funti mogao uskoro naći na Kroenkeovom mjestu. To je objavio na Twitteru.

image
Daniel Ek, vlasnik Spotifyja
HENRIK MONTGOMERY Tt News Agency Via Afp

- Kao dijete navijao sam za Arsenal, otkako znam za sebe. Ako bi željeli prodati Arsenal, rado bih ga kupio - napisao je Ek.

Prema navodima Daily Telegrapha, već su mu se na raspolaganje stavili Henry, Bergkamp i Vieira kako bi posao bio lakše ostvariv. Najbolji strijelac u povijesti kluba, kapetan legendarnih Invinciblesa i legendarni Šveđanin trebali bi postati dio Ekovog tima, ako postane predsjednik.

Vlasnik Stan Kroenke i njegov sin Josh, inače direktor kluba, branili su na navijačkom forumu stavove oko toga da se Arsenal priključi Super ligi. Uključio se i Henry koji je javno rekao da ne prepoznaje klub s kojim je osvojio dvije titule i igrao u finalu Lige prvaka.

- Ovaj klub pripada navijačima, volim ga i podržavat ću ga do smrti. Ali, ja ne prepoznajem što se događa. Žele se priključiti nekoj zatvorenoj ligi, to nema smisla - rekao je Henry, strijelac 228 golova za Arsenal.

Linker
28. travanj 2024 03:15