INA FASSBENDER Afp
TALIJAN NE ODUSTAJE

Ancelotti želi vratiti Realovu legendu, poslao mu poruku: ‘Dovoljan je jedan telefonski poziv‘

Trener Reala ne krije razočarenje što Kroosa iduće sezone neće imati u kadru, ali još uvijek se nada
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2024. 11:18

Real Madrid završio je još jednu izvanrednu sezonu. Rutinsko osvajanje Lige prvaka slavljem protiv Borussije Dortmund na Wembleyju za neke je bilo tek otvaranje epizode u Kraljevskom klubu, a momčad koju je Florentino Perez zadnjih sezona gradio trebala bi nastaviti harati Europom u narednom desetljeću.

Ipak, za pojedince je ova sezona bila posljednja u bijelom dresu te glede toga Kraljevi nikad više neće biti isti. Riječ je naravno o Toniju Kroosu i Nachu Fernandezu, s većim naglaskom na njemačkoj veznjaka, koji je u Madridu ostavio ipak malo veći trag od Nacha.

Kroos je, ako je suditi po njegovoj objavi, već odigrao svoju posljednju utakmicu za Real. Odlučio je u maniri najvećih profesionalnu karijeru završiti na vrhuncu, a preostaje mu tek odigrati Euro na domaćem terenu u Njemačkoj. Kroosova odluka u nogometnoj je javnosti dočekana kao pravi šok i iznenađenje, mnogi su mišljenja da je 34-godišnjak spreman za još nekoliko sezona na najvišoj razini, a slično razmišlja i trener Madriđana Carlo Ancelotti.

Talijanski strateg prihvatio je, jasno, odluku svog igrača, ali ne krije razočarenje što ga iduće sezone više neće imati u kadru.

- Nažalost, odlučio je prestati, ali će nastaviti živjeti u Madridu. Rekao sam mu da, ako promijeni mišljenje na jesen, dovoljan je jedan telefonski poziv da ponovno zaigra - poručio je Ancelotti.

Nije 65-godišnji stručnjak propustio priliku kratko i jasno nahvaliti donedavnog kolegu mu u veznom redu Luku Modrića.

- Luka je jedinstven primjer kvalitete i profesionalizma - zaključio je Ancelotti.

Linker
10. lipanj 2024 11:18