DAMIR KRAJAC Cropix
PODIJELIO JAVNOST

ANKETA: Sigur je objasnio svoj potez, podržavate li njegovu odluku?

Hrvatska je, kako god ploču okrenuli, izgubila mladog i perspektivnog igrača kojeg je imala u svojim rukama
Piše: SNObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 12:02

Odlukom da promijeni nogometno državljanstvo, i da na temelju dvojnog državljanstva u budućnosti predstavlja Kanadu, Niko Kristian Sigur iznenadio je hrvatsku nogometnu javnost. Još prošlog ljeta 20-godišnji desni bočni Hajduka igrao je za U21 reprezentaciju na Euru u Rumunjskoj, međutim za seniorsku vrstu nije ‘zaradio‘ više od pretpoziva.

Mnogi su mišljenja da je izbornik Zlatko Dalić po tom pitanju zakasnio, te da Sigurova odluka ide njemu na dušu, dok nekolicina smatra da je Sigurovo vrijeme tek dolazilo te da je sami igrač trebao pokazati više strpljenja.

- Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha - riječi su kojima je Sigur objasnio svoju odluku.

U svakom slučaju, Hrvatska je, kako god ploču okrenuli, izgubila mladog i perspektivnog igrača kojeg je imala u svojim rukama, a što Vi mislite o Sigurovoj odluci pitamo vas u sljedećoj anketi:

Linker
05. rujan 2024 11:14