BORIS KOVACEV/CROPIX
NETOČNA VIJEST

Ante Čačić nije dobio otkaz! ‘Ne znam tko je to pustio u eter, pa on je tamo napravio sjajne stvari‘

‘Znamo da su Arapi brzi na okidaču, ali Ante je još uvijek na klupi na kojoj sjedi već deset mjeseci‘.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. listopad 2020. 11:46

U ponedjeljak se u eteru pojavila vijest kako bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić više nije trener egipatskog Pyramidsa, kojeg vodi od prosinca 2019. Kao razlog smjene navela se činjenica da nije uspio osvojiti trofej pobjednika CAF Kupa konfederacija, nakon što je njegova momčad u finalu igranom u Rabatu na stadionu Prince Moulay Abdallah izgubila od marokanskog Berkanea sa 0:1.

Vijest međutim nije točna.

image
RONALD GORSIC/CROPIX


- Ne znam tko je to pustio u eter, ali Ante je i dalje trener Pyramidsa. Što je i logično, jer tamo je napravio sjajne stvari. Klub je prvi put u svojoj povijesti uspio ući u finale drugog najprestižnijeg Kupa u Africi, a u prvenstvu se Ante do zadnjeg kola borio za drugo mjesto, s tim da su ispred njega ostali Al Ahly i Zamalek, dva daleko najveća i najmoćnija kluba u Egiptu. Znamo da su Arapi brzi na okidaču kada su smjene trenera u pitanju, tko zna što će donijeti sutra, ali Ante je još uvijek na klupi na kojoj sjedi već deset mjeseci - kazao nam je Danko Đikić, nogometni menadžer koji će Čačića odveo u Egipat.


Nekadašnji hrvatski izbornik u 33 utakmice koliko je vodio momčad upisao je 21 pobjedu, tri remija i devet poraza. Do njegovog je dolaska momčad u 10 odigranih kola upisala 16 bodova (četiri pobjede, četiri remija i dva poraza), te je bila daleko od borbe za vrh.

Linker
17. travanj 2024 03:28