Atletico Madrid's Falcao celebrates after scoring the second goal against Athletic Bilbao during the Europa League final soccer match at the National Arena in Bucharest, Romania Wednesday May 9, 2012. (AP Photo/Petr Josek)
 AP
MERCATO

Anži nudi za Falcaa 68 milijuna eura, Tottenham dovodi Brazilca Damiaa!

S novcem koji bi trebao dobiti za Luku Modrića, a radilo bi se najmanje o 32 milijuna eura, Tottenham će otići po brazilskog napadača Internacionala Leandra Damiaa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. kolovoz 2012. 23:46

Anži za Falcaa Atleticu nudi 68 milijuna eura

Sulejman Kerimov, bogati vlasnik dagestanskog kluba Anžija iz Mahačkale, poslao je madridskom Atleticu ponudu za kolumbijskog napadača Radamela Falcaa. Vrijedna je 68 milijuna eura...

Vijest na svom online-izdanju donosi ugledni portugalski sportski dnevnik Bola, koji sa savjetnicima 26-godišnjega nogometaša ima izvrsne relacije još iz vremena dok je Kolumbijac nosio dres Porta.

Falcao u ugovoru ima klauzulu po kojoj ga klub neće pustiti za svotu manju od 75 milijuna eura. Bola piše da je Kerimov toga itekako svjestan te da je s prvotnom ponudom, sedam milijuna kraćom, odlučio iskušati stav madridskog kluba.

Nakon što je tijekom prošle godine potresao nogometni svijet dovevši Samuela Eto'oa i Roberta Carlosa, a ove i nizozemskog trenera Guusa Hiddinka, Kerimov ima ambiciju nastaviti ulagati u klub od kojeg očekuje da se bori za naslov ruskog prvaka. Trenutačno to nije slučaj: prošlu su sezonu Dagestanci završili na osmom, a nakon pet odigranih kola nove nalaze se na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice.

Falcao je u Atletico stigao prošlog ljeta iz Porta za 40 milijuna eura. Uklopio se s 21 pogotkom u 34 prvenstvena nastupa u Španjolskoj, te s 12 pogodaka iz 15 nastupa u Europa ligi, koju su Madriđani osvojili.

AS: S novcem od Modrića Real ide po Leandra Damiaa

S novcem koji bi trebao dobiti za Luku Modrića, a radilo bi se najmanje o 32 milijuna eura, Tottenham će otići po brazilskog napadača Internacionala Leandra Damiaa, piše madridski sportski dnevnik AS...

Prenose Španjolci zapravo pisanje brazilskog dnevnika Globoesportea, koji je objavio da "u Porto Alegre dolazi predstavnik londonskog Premierligaša da bi realizirao najveći transfer u Tottenhamovoj povijesti".

Damiao igra na poziciji centarfora. Redoviti je brazilski reprezentativac, a sa šest je golova bio najbolji strijelac olimpijskog turnira na Londonskim igrama.

Tottenham je za njega Internacionalu slao već dvije ponude: 12 milijuna eura 2010. i 18 milijuna eura u svibnju prošle godine. Klub iz Porto Alegrea obje je odbio.

Razmjena Cassano-Pazzini zgotovljena!

- Bila je to interesantna operacija. Nadam se da će nam Antonio biti od pomoći. Igra na poziciji na kojoj trener treba pojačanja – izjavio je za službene Interove internetske stranice predsjednik kluba Massimo Moratti...

Učinio je to nakon što je realizirao dolazak 30-godišnjeg napadača talijanske reprezentacije Antonija Cassana, za kojeg je u gradskog rivala Milan poslao Giampaola Pazzinija i uplatio još nešto gotovine.

- Štoviše, naš je trener Andrea Strammacioni želio baš Cassana. Drago mi je što smo mu uspjeli izaći ususret – dodao je Moratti.

Najrelevantniji talijanski sportski dnevnik, La Gazzetta dello Sport, objavio je da je Inter za Cassana Milanu, uz Pazzinija, također uplatio 7.5 milijuna eura.

Cassano je nakon svega potpisao dvogodišnji ugovor s Interom, a Pazzini trogodišnji s Milanom.

Linker
23. rujan 2024 03:31