Stipe Biuk 

 Martin Silva Cosentino/nurphoto//shutterstock Editorial/profimedia
ODLUKA JE PALA

Apsolutna legenda napušta Biuka i Španjolce, već je prodao jedan klub za ogromnu svotu: ‘Oni su sljedeći‘

‘Neki me kritiziraju, ali većina navijača zadovoljna je svime što sam napravio‘
Piše: SNObjavljeno: 30. travanj 2024. 09:36

Ronaldo Nazario prodao je većinski udio svog vlasništva u Cruzeiru, klubu u kojem je proveo godinu dana u početku velebne karijere, potvrdio je to novi vlasnik Pedro Lourenço.

- Ne kupujem posao, nego strast - kazao je Lourenço, inače milijarder i vlasnik jednog od najpoznatijih brazilskih trgovačkih lanaca Supermercados BH, prije nego što će s Ronaldom potpisati kupovinu Cruzeira za 109 milijuna eura i postati vlasnik 90 posto dionica.

Ronaldo je zasjeo na čelo brazilskog kluba u prosincu 2021., a legendarni napadač tri godine ranije postao je većinskim vlasnikom (51 posto) i predsjednikom Real Valladolida. Za vrijeme njegove uprave, Cruzeiro se vratio u prvu ligu i prošle godine završio sezonu na 14 mjestu ljestvice.

- Možda su neki navijači malo pretjerali s kritikama, ali nije mi to važno. Znam da je većina njih zahvalna meni i mom osoblju što smo vratili Cruzeiro na nacionalnu međunarodnu scenu. Moj cilj je postignut, to je oduvijek bila ideja, vratiti Cruzeiro i u pravo vrijeme ga dati pravoj osobi - rekao je Ronaldo.

Prodaja tu ne staje, Brazilac je najavio da će prodati i Real Valladolid, za kojeg je zimus potpisao Stipe Biuk na posudbi iz Los Angeles FC-a s obvezom otkupa u slučaju da klub izbori promociju u La Ligu. Na posudbi je i Stanko Jurić iz Parme.

- Bit ću kratak, Valladolid je sljedeći - dodao je Brazilac na pitanje o nadolazećim planovima.

Pod Ronaldovim vodstvom, španjolska momčad dvaput je ispadala iz prvog u drugi razred tamošnjeg nogometa, a predsjednik je nerijetko bio meta kritika zbog prodaja važnih igrača. Trenutno je Valladolid u izvrsnom nizu od četiri pobjede, kojim se porobio na drugo mjesto La Lige 2 i drži direktnu ulaznicu među najbolje, kao i prvoplasirani Leganes s jednakim brojem bodova (64).

Linker
30. travanj 2024 09:36