EVARISTO SA Afp
NAKON DRAME JEDANAESTERACA

Argentina na krilima fantastičnog Lionela Messija u finalu Copa Americe, tamo ga čeka - Neymar

Argentina je u drami 11-eraca izborila finale Copa Americe pobijedivši Kolumbiju 3:2 (1:1)
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. srpanj 2021. 07:16

Argentinin golman Emiliano Martinez obranio je u raspucavanju dva penala Kolumbijcima, ali igrač utakmice bio je fantastični Leo Messi koji igra najbolji turnir u svojoj karijeri.

Argentina je povela u 7. minuti, zabio je Lautaro Martinez na asistenciju Messija. Messi je primio loptu u kaznenom prostoru, sačuvao ju je između dvojice suparnika, te potom poslužio Martineza koji je bio sam na nekih 13 metara od gola. Argentina je na turniru zabila 11 golova, a devet njih bilo je u Messijevoj režiji. Četiri je zabio, a pet namjestio.

image
EVARISTO SA Afp

Argentina je bila bolja na terenu, imala je još tri sjajne prilike, ali njezini su igrači promašivali. Messi je pak bio priča za sebe. Imao je 9 uspješnih driblinga, namjestio je suigračima dva zicera, imao i pet ključnih dodavanja, te čak 15 dobivenih duela. No, dok je Argentina promašivala šanse, Luis Diaz zabio je za 1:1 u 61. minuti.

Bila je to odlična kontra Kolumbije, a Diaz je zabio majstorski, praktički iz mrtvog kuta uspio je prevariti Martineza kojem se ništa ne može prigovoriti.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Martinez je u raspucavanju zato obranio udarce Mine i Cardone, dok su Cuadrado i Borja bili precizni. Za Argentinu su golove zabili Messi, Paredes i Lautaro Martinez, dok je De Paul promašio gol.

Tako je Južna Amerika dobila ono što je htjela, finale u kojem će igrati Brazil protiv Argentine, Neymar protiv Messija. Finale je na rasporedu u nedjelju u dva u noći.

Linker
25. travanj 2024 19:35