MUHAMMED EMIN CANIK Anadolu Agency Via Afp
VELIKO NEZADOVOLJSTVO

Argentinci masovno izašli na ulice i traže pravdu: ‘Maradona nije umro, njega su ubili, želimo suđenje‘

Uzrok Maradonine smrti istražuje tužiteljstvo San Isidra, a trenutno je optuženo sedam osoba
Piše: HinaObjavljeno: 11. ožujak 2021. 08:11

Argentinci su u srijedu izašli na ulice Buenos Airesa zahtijevajući pravdu za Diega Maradonu, nakon što istraga o uzroku njegove smrti još nije dala nikakve odgovore.

"Nije umro, ubili su ga," poručili su s prosvjeda ispred Obeliska u Buenos Airesu gdje su njegovi navijači mahali zastavama i pjevali pjesme u znak poštovanja prema "malom zelenom".

Na skupu su bile i bivša Maradonina supruga Claudia Villafane i dvije njegove kćeri, Dalma i Gianinna. "Pravda za Diega", "Želimo suđenje i kažnjavanje krivih," bili su neki od transparenata.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, koji u Argentini ima gotovo božanski status unatoč dugim borbama s ovisnošću o drogama i alkoholu, umro je 25. studenog prošle godine.

image
MUHAMMED EMIN CANIK Anadolu Agency Via Afp

Kao službeni uzrok još uvijek stoji zatajenje srca, ali istraga koja bi to trebala potvrditi ili opovrgnuti i dalje traje. Njegova obitelj vjeruje da je preminuo zbog loše brige doktora i njegovih pomoćnika.

Uzrok Maradonine smrti istražuje tužiteljstvo San Isidra, a trenutno je optuženo sedam osoba. Prema pisanju argentinskih medija pod istagom su njegov doktor Leopoldo Luque, psiholog Carlos Diaz koji je imao terapije s Maradonom prije smrti, te medicinske sestre Dahiana Gisela Madrid i Ricardo Almiron...

Maradona je bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti. Svoju je karijeru započeo 1976. godine u Argentinos Juniorsima. U karijeri je igrao Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell's Old Boyse, a karijeru je završio 1997. godine u dresu Boca Juniorsa. U dresu Napolija je osvojio dva naslova prvaka Italije, Kup Uefa, talijanski Kup i Superkup. U nogometnom ludom Napulju nogometni genij je baš kao i u domovini, postao poput božanstva.

image
MUHAMMED EMIN CANIK Anadolu Agency Via Afp

Za reprezentaciju Argentine je upisao 91 nastup i zabio 34 gola, a "Gauče" je predvodio do naslova svjetskog prvaka 1986. godine.

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

Linker
06. svibanj 2024 00:59