JUAN MABROMATA Afp
SUDAR DIVOVA

Argentinci produžili čudesan niz nepobjedivosti u derbiju protiv Brazila, Messi i društvo osigurali Katar

Argentinska nogometna reprezentacija osigurala je i matematički plasman na SP u Katar
Piše: SNObjavljeno: 17. studeni 2021. 07:28

Argentina i Brazil sinoć su remizirali 0:0 u nogometnom klasiku odigranom u San Juanu, a taj je rezultat bio dovoljan Gaučima za plasman na Mundijal zbog kiksa rivala. Urugvaj je izgubio na gostovanju kod slabašne Bolivije sa 0-3, Čile je na domaćem terenu izgubio od Ekvadora sa 0-2, dok je Kolumbija na svom terenu u Barranquilli odigrala 0-0 s Paragvajem.

Lionel Messi vodio je sinoć Argentince dok u dresu Brazila nije bilo najveće im zvijezde Neymara. Međutim, Messi nije uspio odvesti Argentince do slavlja.

"Odigrali smo jako dobro u svakoj utakmici ove godine, a već smo izborili plasman na SP. U ovom susretu nismo uspjeli realizirati prilike u zadnjoj trećini terena", rekao je nakon susreta Brazila Fred.

image
JUAN MABROMATA Afp

Brazil je bio opasnija momčad tijekom većeg dijela susreta, Fred je u 61. minuti uzdrmao gredu, dok su se Argentnci probudili u posljednjih pet minuta kada su i uputili prvi udarac u okvir gola. Na kraju je Messi mogao i zabiti za pobjedu, ali je njegov udarac obranio Alisson.

image
JUAN MABROMATA Afp

Jedna od situacija o kojoj će se najviše pričati u ovom susretu je kako je argentinski stoper Nicolas Otamendi izbjegao crveni karton zbog udaranja laktom u lice Raphinhe. Navodno je Raphinha nakon te situacije dobio pet šavova.

image
ANDRES LARROVERE Afp

Argentincima je ovo bila 27. uzastopna utakmica bez poraza.

Ljestvicu južnoameričkih kvalifikacija predvode Brazilci sa 35 bodova iz 13 utakmica, drugoplasirana Argentina ima 29 iz također 13 utakmica, a slijede Ekvador (23), Kolumbija (17), Peru (17)...

Linker
26. travanj 2024 11:26