Aa/abaca/abaca Press/profimedia
TAJNE SVJETSKOG PRVENSTVA

Argentinci su ponašanjem zgrozili svijet, kontroverzni sudac otkriva: ‘Messi me zvao poslije utakmice...‘

Uoči utakmice s reprezentacijom Hrvatske, nadolazeći svjetski prvaci izvodili su pravi cirkus
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2023. 17:31

Sjećamo se da je nogometna reprezentacija Argentine, osim što se u Katru okitila zlatom, pokazala jedno poprilično ružno lice. Nogometaši Lionela Scalonija vršili su neviđen pritisak na suce, provocirali, psovali, tukli se... Sve je to normalno u sportu, ali uoči utakmice s Vatrenima, nadolazeći svjetski prvaci zaista su pretjerali.

U četvrtfinalnom ogledu između Argentine i Nizozemske, koju su Južnoamerikanci pobijedili boljim izvođenjem jedanaesteraca, vidjeli smo mnogo nesportskih poteza. Leandro Paredes krajem susreta je svom snagom potpuno nepotrebno opalio loptu prema Nizozemskoj klupi, što je izazvalo žestoko naguravanje uz aut-liniju. Vratar Emiliano Martinez psovao je tadašnjeg izbornika Oranj Luisa van Gaala poput kakvog uličara. Kada je Argentina prošla na jedanaesterce, čitava momčad prije slavlja se okrenula Nizozemcima, poput djece su im se doslovce "kreveljili", plazili jezik, posprdno gestikulirali... Mnogim nogometnim pratiteljima Argentinci su tada neizmjerno pali u očima.

I navodno "dobri dečko" Lionel Messi poprimio je agresivne karakteristike. Nakon utakmice u više je navrata vrijeđao Wouta Weghorsta, koji je želio razmijeniti dres.

- Što gledaš, idiote? - govorio je Messi suparničkom napadaču.

Argentinci su imali i mnoge primjedbe na glavnog suca Antonija Mateua Lahoza, kojeg čitavu karijeru prate raznorazne kontroverze, što i ne čudi budući da sudi u La Ligi. Aktualna događanja najbolje nam govore da Španjolci nikada nisu zadovoljni suđenjem, bilo s razlogom ili bez.

U najnovijem intervjuu za Marcu, Lahoz je kazao da ga je Messi osobno kontaktirao nakon utakmice.

- Messi me nazvao i ispričao se zbog svih ružnih riječi koje mi je uputio. Rekao je da nije bio svoj - poručio je španjolski sudac.

Kasnije se i Emiliano Martinez ispričao Van Gaalu, rekavši da je Argentince obuzela euforija u kojoj se valjda nisu mogli kontrolirati. No, što je previše, previše je...

Linker
06. svibanj 2024 00:18