Nogometaši Celtica

 Stuart Wallace/shutterstock Editorial/profimedia
ŠTO ČEKA PROTIVNIKE MODRIH?

Arsenal oslabljen u derbiju, Tolić i ekipa na popravnom, ponavlja se nevjerojatni rekord iz 1907.?

Fonseca više ne smije pogriješiti s Milanom, a očekuje se i pobjeda Monaca
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. rujan 2024. 14:04

Još jedan ligaški vikend, a onda prve utakmice Lige prvaka. Dinamo će prvu utakmicu odigrati protiv Bayerna, koji se sprema za ogled s Holstein Kielom pa se očekuje da Vincent Kompany ostaje dosljedan pobjedama. Borussia Dortmund već je odradila svoje treće kolo Bundeslige, a mi donosimo sažet pogled u tabore ostalih protivnika Modrih. Ovog vikenda čekaju ih derbiji, a možda i rekordi...

Arsenal oslabljen u derbi

Četvrto kolo Premier lige šalje nogometaše Arsenala na Tottenham Hotspur Stadium, gdje ih čeka ljutiti gradski rival. Mikel Arteta u derbi Londona ulazi s četiri značajna nedostatka: Ozlijeđeni su kapetan Martin Odegaard (gležanj) te novaci Calafiori (isto gležanj) i Mikel Merino (slomio rame), a Declan Rice suspendiran zbog crvenog kartona. I tako osiromašeni Topnici trebali bi djelovati bolje od Tottenhama, koji zasad ne igra ništa posebno i nalazi se na 10 mjestu ljestvice s četiri boda. Arsenal je ii dalje neporažen sa sedam bodova, vrijednih četvrtog mjesta.

image

Bukayo Saka, Arsenal

BENJAMIN CREMEL Afp

Fonseca ne smije pogriješiti

S pravom svi govore da je prava šteta što se Dinamo i Milan sastaju u posljednjoj utakmici grupne faze, jer početak sezone za Rossonere prolazi u crnim tonovima. Samo dva boda iz tri kola Serie A upalila su alarme, novi trener Paulo Fonseca u subotu svim silama mora pobijediti na domaćem travnjaku. Nudi se izvrsna prilika jer protivnik je novoligaš Venezia, sve osim trijumfa bio bi izrazito demotivirajući scenarij uoči ogleda s Liverpoolom u utoraka. Nije tajna, Fonseci se već sad trese stolica, a odradio je svega tri utakmice.

image

Tammy Abraham, Milan

TIZIANA FABI Afp

Monacu ‘lagano‘ sve do Dinama

Pobjede nad Saint-Etienneom (1:0) i Lyonom (2:0) plus remi protiv Lensa (1:1), odnosno sedam od maksimalnih devet bodova. Više nego dobar start za Monaco, koji u trećoj rundi Ligue 1 gostuje kod Auxerrea, 13. momčadi Francuske s tri boda. Momčad iz Kneževine računa da će ostati neporažena, što je dosta teže za očekivati na nadolazećem gostovanju kod Barcelone u četvrtak. Između dviju utakmica Lige prvaka, odnosno Barcelone i Dinama (2. listopada), Monaco ima relativno dobar raspored s domaćim utakmicama protiv La Havrea i Montpelliera.

image

Denis Zakaria, Monaco

VALERY HACHE Afp

Celtic nadomak rekorda

Sve osim nove pobjede Celtica, a bila bi im to 14. u nizu, bit će iznenađenje u petom kolu škotskog Premiershipa. Subotnji protivnik u Glasgowu je Hearts, kojeg je Celtic "tukao" na svom stadionu u 24 od 26 prethodnih ogleda. Celtic zasad broji maksimalnih 12 bodova, a nije primio nijedan gol. Uspiju li i ovaj put izvući pobjedu i čistu mrežu, izjednačit će rekord iz daleke sezone 1906./1907., kad su slavili pet utakmica u nizu uz "clean sheet". Zatim u srijedu otvaraju Ligu prvaka sa Slovan Bratislavom.

image

Brendan Rodgers, trener Celtica

Stuart Wallace/shutterstock Editorial/profimedia

Slovaci još uvijek traumatizirani

Slovan Bratislava u subotu gostuje kod ekipe DAC 1904 sa samo jednim ciljem - zaboraviti traume iz prethodne utakmice. Ekipa Marka Tolića prije reprezentativne stanke poražena je 0:5 od Žiline, trener Vladimir Weiss nakon toga se nije pojavio na presici, a kasnije se ispričavao navijačima. Bez obzira na debakl, Slovan se zadržao na prvom mjestu ljestvice s 12 bodova iz pet utakmica, dok njihov protivnik broji pet manje na četvrtoj poziciji. Na papiru "najlakši" protivnik Dinama u Ligi prvaka svoju europsku sezonu starta na gostovanju kod Celtica u srijedu.

image

Marko Tolić, Slovan Bratislava

Imago/imago Sportfotodienst/profimedia

Odgođena utakmica RB Salzburga

Odličan ulazak u sezonu RB Salzburg pokvario je u derbiju s bečkim Rapidom, koji ih je prije reprezentativke stanke pobijedio 3:2. Subotnji ogled s Austrijom Klagenfurt vidjeli su kao šansu za povratak "na traku", ali ispada da će znatno svježiji dočekati gostovanje u Pragu, gdje ih Sparta čeka u srijedu u okviru Lige prvaka. Naime, utakmica šestog kola između Salzburga i A. Klagenfurt odgođena je zbog snijega. Inspekcija je utvrdila da travnjak Red Bull Arene nije adekvatan za susret, obavijestio je klub u petak poslijepodne.

Linker
14. rujan 2024 15:11