AFP PHOTO/IAN KINGTON
PREMIERLIGA

Arsenal slavio kod Crystal Palacea, veliki preokret Uniteda, hat-trick Suareza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2013. 18:28

Nogometaši Arsenala slavili su na gostovanju kod Crystal Palacea s 2-0 u prvoj utakmici 9. kola engleske Premierlige. Bila je to puno teža pobjeda za "topnike" nego što rezultat sugerira, a ostvarili su ju s igračem manje...

Nakon uspavanog prvog poluvremena bez golova, početkom nastavka stvari su živnule. Već u 46. minuti Arsenalovog veznjaka Sergea Gnabryja u kaznenom prostoru je oborio Adlène Guédioura i dosuđen je jedanaesterac. Siguran izvođač bio je Mikel Arteta.

U 65. minuti upravo je Arteta pocrvenio zbog prekršaja nad svojim donedavnim suigračem Marouaneom Chamakhom, pa su "topnici" ostali s igračem manje. Nakon pogledavanja video-snimke dojam je da je Arteta prestrogo isključen iako je bio posljednji igrač u Arsenalovoj obrani.

Crystal Palace zadavao je u tim trenucima Arsenalovoj obrani dosta problema, a vratar "topnika" Wojciech Szczesny imao je nekoliko sjajnih intervencija. U završnici susreta Arsenal je iz jednog kontranapada uspio prelomiti susret postizanjem drugog gola. Strijelac je bio Olivier Giroud glavom nakon ubacivanja Aarona Ramseyja. Bio je to Giroudu peti ovosezonski prvenstveni gol, a Arsenal je upisao sedmu pobjedu i barem privremeno povećao prednost ispred prvih pratitelja Chelseaja i Liverpoola na pet bodova.

Napokon je na svom Old Traffordu, u sklopu engleske Premierlige, slavio i Manchester United. Moyesovi su nogometaši teškom mukom, s 3-2, pobijedili Stoke...

No, do pobjede je engleski prvak došao poslije velikog preokreta budući da su gosti vodili 2-1 do 78. minute. Tada je glavom, s prve vratnice sjajno reagirao Wayne Rooney, te prebacio cijelu obranu Stokea i vratara Begovića i poslao loptu u suprotni kut. Samo dvije minute kasnije Evra je pronašao Hernandeza koji je jednostavno, s metra udaljenosti, glavom donio domaćinu tek četvrtu pobjedu u sezoni. Prije ovog ogleda United je doma izgubio od West Bromwicha i remizirao sa Southamptonom.



Liverpool vs West Bromwich Albion 4:1 All Goals by Oleeh-1

Gosti su vodili 1-0 (Peter Crouch) i 2-1 (odličan pogodak iz slobodnog udarca Marka Arnautovića), a trebi reći da je Stoke i kod vodstva 1-0 imao dvije sjajne prilike za povećanje vodstva (Walters i Arnautović). Onaj prvi pogodak za United je, poslije odbijanca, postigao Robin van Persie.

Sjajni Urugvajac Luis Suarez gotovo je privatizirao utakmicu Liverpoola i West Bromwicha u kojoj je slavila njegova momčad s 4-1. Prva tri pogotka na ogledu je postigao Suarez, u 12., 17. i 55. minuti, čime je ogled riješio bilo kakve neizvjesnosti.

Došao je Suarez time već do šest prvenstvenih pogodaka ove sezone, a posljednji hat-trick u dresu Liverpoola upisao je početkom ožujka ove godine, a tadašnja je žrtva bio Wigan. Posljednji je četvrti gol za Liverpool, koji se i dalje drži pri samom vrhu ljestvice, postigao Daniel Sturridge, dok je strijelac počasnog pogotka na drugoj strani bio Škot James Morrison iz penala.

Romelu Lukaku i dalje sam na svojim leđima nosi Everton. Belgijac je postigao prvi pogodak na gostovanju kod Aston Ville gdje je njegova momčad pobijedila 2-0. Istina, veliki dio zasluga za tri boda Evertona idu i Leonu Osmanu koji je asistirao kod prvog pogotka, a u 81. je zabio za 2-0 i osiguravanje nova tri boda Evertona.

Lukaku je zabio peti pogodak otkada je došao u Everton na posudbu, ali bi možda sve drugačije završilo da je njegov sunarodnjak Benteke u 8. minuti realizirao penal za domaćina. Hrvatski nogometaš Nikica Jelavić je grijao klupu tijekom cijelog meča.

Nogometaši Southamptona pobijedili su i u ogledu 9. kola Premierlige. Na domaćem su travnjaku popularni "sveci" pobijedili Fulham 2-0...

Cijela je priča zgotovljena u prvih 45 minuta, a goste iz Londona su pokopali Rickie Lambert i Jay Rodriguez.

U 20. minuti je potonji asistirao, a Lambert zabio, dok su se u 43. minuti uloge promijenile, pa je Lambert namjestio Rodriguezu pogodak.

I dalje fascinira obrana Southamptona kojom "šefuje" hrvatski nogometaš Dejan Lovren. Odigrao je Lovren i ove subote svih 90 minuta, a njegova momčad je i ovom prilikom sačuvala svoju mrežu netaknutom. U devet utakmica Southampton je primio samo tri pogotka i ima uvjerljivo najbolju obranu lige.

Recimo i da su Norwich i Caridff odigrali utakmicu bez pogodaka, te da u kasnijem subotnjem terminu još igraju Southampton i Fulham.

Premierliga, 9. kolo:

Aston Villa - Everton 0-2 (Lukaku 68, Osman 81)

Manchester United - Stoke 3-2 (Van Persie 43, Rooney 78, Hernandez 80 / Crouch 4, Arnautović 45)

Liverpool - West Bromwich 4-1 (Suarez 12, 17, 55, Sturridge 77 / Morrison 66-11m)

Norwich - Cardiff 0-0

Crystal Palace - Arsenal 0-2 (Arteta 47-11m, Giroud 87)

Southampton - Fulham 2-0 (Lambert 20, Rodriguez 43)

Redoslijed: 1 Arsenal 22, 2. Liverpool 20, 3. Everton 18, 4. Southampton 18, 5. Chelsea 17 (-1), 6. Manchester City 16 (-1), 7. Tottenham 16 (-1), 8. Manchester United 14...

Linker
21. rujan 2024 19:21