Igor štimac

 KARIM JAAFAR Afp
DAVOR RADIĆ ZA SN

Asanoviću je zaradio bogatstvo, a sad je preuzeo i ‘slučaj Štimac‘: ‘Predmet je već u FIFA-i‘

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. kolovoz 2024. 19:36

Nakon što je u lipnju dobio otkaz na mjestu izbornika nogometne reprezentacije Indije, Igor Štimac odlučio je pravnim putem istjerati pravdu.

Naime, Indijski nogometni savez je bivšeg hrvatskog izbornika optužio da je igrače birao uz pomoć astrologa. Iako je imao zapažene uspjehe s reprezentacijom Indije, smijenili su ga zbog neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Igor Štimac je putem mene kao punomoćnika podnio tužbu nadležnom tijelu Fife za rješavanje sportova između trenera i nogometnih saveza, i to radi isplate naknade štete zbog neosnovanog raskida ugovora od strane Indijskog nogometnog saveza – rekao nam je ugledni splitski odvjetnik Davor Radić, koji se specijalizirao za nogometnu problematiku te u tim krugovima visoko kotira.

Štimac smatra da mu je Indijski nogometni savez na nezakonit i neopravdan način raskinuo njegov ugovor.

- Predmet se već nalazi u Fifi i u radu je, tako da očekujemo odluku u naredna dva do tri mjeseca – dodao je Radić.

Hindustan Times piše kako Štimac traži odštetu do lipnja 2026. godine, do kad mu je trebao trajati ugovor.

- Sve je u rukama mog odvjetnika. Slučaj je vrlo jednostavan pa sam uvjeren u konačnu pozitivnu presudu - rekao je Štimac za Hindustan Times.

Još jedan bivši Vatreni nedavno je Radića angažirao u svom slučaju, riječ je o Aljoši Asanoviću koji je na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) dobio spor s Nogometnim savezom Zambije zbog neisplaćenih plaća. Po završetku postupka Asanović će dobiti odštetu od milijun dolara.

- Ta dva slučaja se baš i ne mogu uspoređivati, jer nisu bili isti razlozi za raskid ugovora. Asanović je njima izjavio raskid i tužio ih za naknadu štete, dok je Štimcu Indijski nogometni savez jednostrano raskinuo ugovor, što smatramo da nije bilo opravdano ni osnovano. Mišljenja smo da će Fifa usvojiti naš tužbeni zahtjev i dosuditi treneru iznos naknade štete – zaključio je odvjetnik Radić.

Linker
05. rujan 2024 11:15