AP
ATLETICO - CHELSEA 4-1

Atletico ponizio Chelsea, sjajni Falcao zabio hat-trick već u prvom poluvremenu!

Pobjednici Europske lige su na stadionu Louis II u Monte Carlu uvjerljivo nadigrali europskog prvaka Chelsea i svladali ga sa 4-1
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 31. kolovoz 2012. 23:47

Prava je šteta što se utakmica europskog Superkupa igrala u foto finišu prijelaznog roka. Jer, Roman Abramovič teško da bi odolio da ne zagrabi u džep nakon što je Ramadel Falcao razmontirao njegov Chelsea i uzeo trofej Superkupa! Naravno, pod uvjetom da bogatog Rusa ne bi preduhitrio neki od raznoraznih šeika koji polako, ali sigurno preuzimaju vlast nad europskim nogometom.

Kakav je to bio tjedan za napadača Atletico Madrida. Prvo je u ponedjeljak u samo sat vremena stavio tri komada Bilbau, a samo pet dana kasnije Kolumbijac je s neviđenom lakoćom to isto napravio Petr Čechhu, vrataru aktualnog prvaka Europe. I to u jednom poluvremenu u kojem je dodao još dvije stative! Sasvim dovoljno za naklon do poda nogometne javnosti i trofej Superkupa koji će u slijedećim godinama biti prepoznatljiv kao Falcaov trofej!



szólj hozzá: Atletico Madrid v Chelsea 4:1 GOAL HIGHLIGHTS

Na koncu je u Monte Carlu završilo 4-1 za Atletico Madrid koji je reprizirao 2010. godinu kada je u pobijedio Inter 2-0. Od prve minute bila je to jednosmjerna predstava s Ramadelom Falcaom u glavnoj ulozi. Stekli smo dojam da Kolumbijac može zabiti kada želi. U 16. minuti već je bilo 2-0, a do kraja prvoga djela Čech je kapitulirao još jednom. Ako je i bilo neke nade za momčad iz Londona, ona je sasvim iščezla nakon sat vremena kada je Miranda povisio na 4-0.

Najgore je vjerovatno bilo Johnu Terryju koji je nakon finala Lige prvaka protiv Bayerna, zbog suspenzije morao propustiti i Superkup. No, u Munchenu se barem veselio sa suigračima... Čast Londončanima spasio je Gary Cahill u 74. minuti nakon kornera Lamparda. Do kraja utakmice su Španjolci nanizali nekoliko sjajnih prilika i propustili poniziti prvaka Europe. Koliko je obrana Chelseaja bila kaotična pokazuje primjer Davida Luiza kojeg je vratnica spasila da u povijest Superkupa ne uđe kao autor autogola.

Linker
23. rujan 2024 18:29