Ian MacNicol Getty Images
ŠKOTSKI KUP

AUSTRALAC HRVATSKIH KORIJENA KREIRAO IZNENAĐENJE U ŠKOTSKOJ Barišićevi Rangersi i devetu sezonu zaredom ostali bez trofeja

Piše: HinaObjavljeno: 29. veljača 2020. 23:12

Lijevi branič hrvatske nogometne reprezentacije Borna Barišić odigrao je svih 90 minuta za Rangers koji je izgubio četvrtfinalni susret Škotskog kupa na gostovanju kod Heartsa u Edinburghu sa 0-1 (0-0), dok je hrvatski stoper Nikola Katić ostao na klupi momčadi iz Glasgowa.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Australac hrvatskih korijena Oliver Bozanić u 58. minuti.

Subotnjim porazom Rangers je praktički ostao bez izgleda za osvajanje trofeja i devetu sezonu zaredom. Posljednje naslove klub s Ibroxa je osvojio 2011. godine kada je bio prvak Škotske i osvajač Liga kupa. Ove sezone Rangers je već izgubio finale Liga kupa od Celtica, sada je ispao i iz Kupa, a u prvenstvu zaostaje 12 bodova za vodećim Celticom.

Hearts je drugi polufinalist ovosezonskog škotskog kupa, još u petak među četiri najbolja plasirao se i njegov gradski suparnik Hibernian 5-2 pobjedom protiv Inverness CT-a. Kasnije u subotu još igraju Saint Mirren i Aberdeen, dok će u nedjelju igrati Saint Johnstone i Celtic.

Linker
25. travanj 2024 14:44