Dilaver i Bjelica
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
ODABRAO REPREZENTACIJU

AUSTRIJANCI SE SJETILI 'ZABORAVLJENOG' DINAMOVCA KOJI JE DONIO JEDNU OD NAJVAŽNIJIH ODLUKA 'To je za mene završena priča, bilo je jako bolno'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2019. 11:07

Nedavno su se pojavile informacije kako bi stalni član Bjeličine prve postave i jedan od najboljih dinamovaca, Emir Dilaver uskoro mogao zaigrati za reprezentaciju BiH, ali zatim su stigle 'obeshrabrujuče' vijesti iz tamošnjeg Saveza.

- Radili smo na rješavanju njegovog statusa koji je dobio sve instrukcije kako bi se to i dogodilo, ali nije u bio spreman na promjenu državljanstva iz austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu - poručili su iz NFSBiH.

Ipak, nedugo nakon toga stigle su informacije kako bi Dilaver ipak želio zaigrati za BiH te kako je predao svu potrebnu dokumentaciju za dobivanje bh. državljanstva, ali se ne želi odreći onog austrijskog. Naime, Dilaver je Na kraju se zaključilo da se Dilaver ne želi odreći austrijskog državljanstva, ali da je predao papire za dobijanje dvojnog 'sporstkog' državljanstva.

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji: Emir Dilaver.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

- Zaboravljeni Emir Dilaver želi igrati za BiH. On je jedan od najuspješnjih internacionalaca Austrije koji može reći da je prvak Hrvatske, Mađarske i koji je se Ferencvarošem tri puta osvojio i tamošnji Kup. Ali, nekadašnji mladi reprezentativac Austrije uzalud je čekao poziv prve momčadi i zbog toga želi igrati za BiH - piše austrijski Sky Sport koji je prenio riječi Die Abstaubera:

- Nitko me nikada nije zvao i zbog toga je to za mene završena priča, a i bez obzira na sve austrijska je reprezentacija dovoljno kvalitetna. Uz sve uspjehe koje sam imao dobio sam svega nekoliko poziva za intervjue i to je za mene bilo prilično razočaravajuće. Na kraju krajeva, sve sam naučio u Austriji, prošao sam čitavu omladinsku školu i igrao za mladu momčad, to je bilo jako bolno za mene - rekao je Dilaver za Die Abstauber.

Linker
27. travanj 2024 09:54