Ricardo Bagadur je novi gost u podcastu

 SUPERSPORTSKE PODCAST
SUPERSPORTSKE PODCAST

Bagadur: ‘Ono što mladi nogometaši mogu naučiti od mene je da rade na svom tijelu i budu strpljivi‘

U goste nam je stigao bivši igrač Rijeke, Fiorentine i Hrvatskog dragovoljca
Piše: SNObjavljeno: 07. travanj 2022. 15:02

U najnovijem izdanju našeg SuperSportske podcasta ugostili smo stopera NK Varaždina i bivšeg nogometaša Rijeke, Fiorentine, Hrvatskog dragovoljca i još nekolicine klubova - Ricarda Bagadura. Ovaj mladić je u karijeri prošao mnoge uspone i padove iz kojih je skupio mnogo iskustva, a nama je bilo pravo zadovoljstvo ugostiti ga u našem studiju. Pričao je o svojoj karijeri, teškim ozljedama koje su ga usporile (a za koje je priznao i da je dijelom sam kriv) te iskustvima iz Dragovoljca tijekom prošle polusezone. U jako zanimljivom razgovoru podijelio je s nama detalje svog životnog puta te je iskreno priznao što bi napravio bolje u trenutku kad je s nepunih 19 godina stigao na Artemio Franchi.

Zanimljivu je životnu priču imao Ricardo, od osvajanja juniorske HNL s Rijekom, preko transfera vrijednog 500 tisuća € u Fiorentinu, prije dolaska Miškovića i Volpija na Kantridu, mnoštva posudbi iz Fiorentine, vrhunskih suigrača s kojima je dijelio svlačionicu, iskustava sa svjetske turneje u predsezoni s Violama, posudbi u Beneventu i Salernitani pa sve do trenutka kad mu je Zouma izbio 2 diska luđačkim faulom na Stamford Bridgeu.

S Ricardom smo pričali i o 1. HNL, u kojoj je aktivno sudjelovao do ove polusezone. Istaknuo je kako bi volio da netko drugi, osim Dinama, osvoji naslov prvaka, ali je dojma da je Dinamo prvi kandidat s obzirom na širinu klupe koju ima. Posložio je i svoju fantasy momčad za 30. kolo, a ovim putem podsjećamo i tebe da napraviš isto ovdje!

image
SUPERSPORTSKE PODCAST

Dotakli smo se i zanimljivog tradicionalnog sportskog događaja u Firenci koji se održava svake godine, a koji se shvaća kao preteča nogometne igre - Calcio Storico ili Calcio Fiorentino. Ricardo nam je prenio i potvrdio važnost tog događaja za tamošnju lokalnu zajednicu, ispričavši nam svoje iskustvo s finala koje je gledao uživo, a u kojem je prvi put nakon 30 godina pobijedio tim iz njegovog dijela grada - tzv. Bijeli tim. U kasnijem razgovoru kroz smijeh nam je ispričao kako je na tom finalu Hitna pomoć ulazila 3 puta na igralište. U prva 2 navrata su ispravljali slomljene ruke igračima koji su se vraćali u igru čim su ih doktori zakrpali, a u trećem slučaju je kod jednog igrača došlo do loma kosti noge blizu kuka te ga je Hitna pomoć morala odvesti u bolnicu.

Razgovarati s našim novim gostom bilo je stvarno super zanimljivo, a podcast pogledaj ovdje:

Linker
26. travanj 2024 20:51