FRANK AUGSTEIN Afp
OPET NEGODOVANJA

Bahati Englezi opleli po San Marinu: ‘Nek igraju svoje kvalifikacije za ovakve utakmice, to je apsurdno!‘

Proslavljeni engleski napadač na Twitteru je nesportski prokomentirao dvoboj Engleske i San Marina.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2021. 08:25

Odmah nakon što je Engleska na startu kvalifikacija za nogometno SP koje će se iduće godine održati u Kataru pobijedila slabašni San Marino s 5:0, počeli su se oglašavati uvijek bahati Otočani. Prednjačio je Gary Lineker, legenda engleskog nogometa i nekad proslavljeni napadač. Danas je u ulozi stručnog komentatora i analitičara svakodnevno prisutan, kako na televizijama tako i na društvenim mrežama.

Englezi dakle, pod vodstvom Garetha Southgatea na Wembleyju nisu imali previše problema s jednom od najslabijih reprezentacija svijeta. Završilo je 5:0, a zabijali su Ward - Prowse, potom dvaput Calvert-Lewin, Sterling i Watkins. Kako to i obično biva, mogli su Englezi sirote Sanmarineze natrpati s daleko više...

- Došli smo u vrijeme kada bi se takve, najslabije rangirane reprezentacije trebale boriti u nekim svojim kvalifikacijama kako bi stekle pravo igrati na ovakvoj razini. To je postalo apsurdno - rekao je Lineker, nekadašnji igrač Barcelone i Tottenhama koji je u 80 nastupa za Englesku zabio čak 48 pogodaka.

Nije Lineker prvi koji se obrecnuo na San Marino. To je na jesen 2016. godine napravio i Thomas Müller nakon dvoboja te zemlje protiv Njemačke. Tada je Elf dobio 8:0, a napadač Bayerna se zapitao zašto se uopće igraju takve utakmice. Pismo iz San Marina koje je poslano kao odgovor Mülleru kasnije je postalo viralno.

Linker
04. svibanj 2024 07:42