DPPI/MARC GONZALEZ ALOMA/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
POSLJEDNJA PRILIKA

Barca će napraviti sve da ove zime potpiše Messija! Na ljeto će to biti gotovo nemoguće, evo i zašto

Predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta želi na Camp Nou Argentinca vratiti što je prije moguće
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. listopad 2022. 14:43

Barcelona želi potpisati Lionela Messija u siječnju, jer će klub imati daleko labavija financijska pravila na zimu, prenosi Diario Sport. Prema tom izvoru, katalonski klub želi iskoristiti činjenicu da će u zimskom prijelaznom roku moći potpisati novake, koristeći financijsko pravilo La Lige "1 na 1", kad su novi u pitanju.

Nakon ljetošnjih aktiviranja ekonomskih poluga, za Barcelone su ukinute financijske restrikcije. Do tada je za na nju vrijedilo pravilo 1/4, odnosno klub koji je prekoračio platni limit mogao potrošiti samo 1 euro od 4 ušteđena. No, Barca sada ima pravo potrošiti svaki euro koji je zaradila, što je privilegij koji na ljeto više neće imati, jer će ponovno vrijediti pravilo 1/4. Zbog toga će transfer Messija na ljeto biti gotovo nemoguć, pa predsjednik kluba Joan Laporta želi potpisati Argentinca na zimu.

image
PASCAL POCHARD-CASABIANCA Afp

Prije nekoliko dana objavljeno je da je PSG u pregovorima o produljenju ugovora s Messijem. Francuski klub nudi 35-godišnjem Argentincu ugovor do 2024. s opcijom produljenja do 2025. godine. No, Messi ugovor još nije potpisao.

Messi je bio igrač Barcelone od 2004. do 2021. godine. Argentinac je deset puta osvajao španjolsko prvenstvo, osam puta bio osvajač španjolskog Superkupa i sedam puta osvajač španjolskog kupa. Također je četiri puta osvojio Ligu prvaka, tri puta UEFA Superkup i tri puta Svjetsko klupsko prvenstvo.

Linker
19. svibanj 2024 06:39