Ferran Torres

 OLI SCARFF Afp
KUHA SE ZANIMLJIV TRANSFER

Barca na korak do velikog pojačanja! Uprava s Camp Noua spremna je napraviti iznimku i povući hrabar potez

Španjolski reprezentativac navodno je već dogovorio suradnju, ostala je tek jedna prepreka
Piše: I. KneževićObjavljeno: 27. studeni 2021. 15:41

Operacion Ferran Torres - pisalo je na naslovnici katalonske sportske tiskovine Mundo Deportivo. Naime, Barcelonin sportski direktor Mateu Alemany je ovaj tjedan proveo u Manchesteru, čime je potaknuo glasine oko dvojice igrača - Raheema Sterlinga, kojeg se već neko vrijeme povezuje s Barcelonom, te Ferrana Torresa. Mundo Deportivo je u međuvremenu otkrio kako Barcelona ima ogromnu želju dovesti Torresa u idućem prijelaznom roku, odnosno da je mladi Španjolac na vrhu liste prioriteta novopostavljenog trenera Xavija.

Tvrdi se da čelnici Manchester Cityja nisu pretjerano oduševljeni idejom Torresova odlaska, za razliku od Pepa Guardiole, koji neće postavljati prepreke. Dodaje se da je Guardiola dao blagoslov i ostavio čelnicima da dogovore eventualni transfer. Što se samoga Ferrana Torresa tiče, već je dao do znanja da želi otići na Camp Nou. Mundo Deportivo tvrdi da je Torres zatražio od Guardiole da mu omogući transfer u idućem prijelaznom roku. U međuvremenu je, kako pišu mediji, Torres već dogovorio suradnju s Barcelonom, odnosno okvirno stavke ugovora kojeg će moći potpisati ako ga Barcelona otkupi.

image

Ferran Torres

ADRIAN DENNIS Afp

Dakle, otkup je ostao kao jedina, ali velika prepreka u cijeloj priči. Nije tajna da Barcelona prolazi kroz teško financijsko razdoblje i da si ne može priuštiti veće transfere. Ipak, uprava s Camp Noua je spremna napraviti iznimku i povući ovaj potez kako bi Xaviju dali igrača kojeg želi. City je za Torresa Valenciji platio 23 milijuna eura u ljeto 2020. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura, a upravo se ta cifra spominje i kao okviran iznos kojeg Barcelona pokušava dogovoriti u pregovorima. Gerard Romero, španjolski novinar specijaliziran za Barcelonu, tvrdi kako engleski prvaci traže 70 milijuna eura. Romero tvrdi i kako je Torres spreman pristati na znatno manju plaću od one koju trenutačno ima kako bi se transfer realizirao.

Xavi u Torresu vidi ogromno i potrebno napadačko rješenje. Ovaj 21-godišnji Španjolac je u samo godinu dana igranja za reprezentaciju Španjolske upisao već 12 pogodaka i pokazao kvalitetu. Može igrati na obje krilne pozicije, pa i u samom vrhu napada. Imali smo ga priliku gledati u osmini finala Eura protiv Vatrenih kada se našao u prvoj postavi, te zabio i asistirao u pobjedi La Roje. Tih 12 pogodaka za reprezentaciju zabio je u samo 22 nastupa.

Dobre brojke ima i u Manchester Cityju, gdje je u prošloj i dosadašnjem dijelu ove sezone upisao 16 pogodaka i 5 asistencija. I Guardiola i izbornik Luis Enrique su uvijek imalo samo riječi hvale za mladog Španjolca, a i sam je Torres u više navrata istaknuo da radi s ponajboljim trenerima na svijetu od kojih puno uči. Uskoro ga možda čeka suradnja s nešto svježijim trenerom Xavijem Hernandezom. Xavi je bio upitan o Alemanyjevu posjetu Manchesteru, ali nije htio otkriti ništa, te se našalio. Na pitanje o tome koga bi htio dovesti iz Manchestera odgovorio je:

- Cantona! Vidjet ćemo što će se dati napraviti u zimskom roku. Još je prerano govoriti o igračima koje bismo doveli. Pred nama je puno utakmica, to je sada bitno - izjavio je Xavi.

Linker
26. travanj 2024 07:24