MORITZ MUELLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Moritz Mueller/imago Sportfotodienst/profimedia
U LOVU NA VEZNJAKA

Barca pronašla idealnu zamjenu za Busquetsa, zvijezda Bayerna prvi je izbor, ali imat će žestoku konkureciju

Nije Barcelona jedina koja je zainteresirana za njemačkog asa. U igru se uključio i francuski prvak Paris Saint-Germain
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. siječanj 2024. 06:06

Igrač Bayerna i njemačke reprezentacije Joshua Kimmich jedan je od najboljih nogometaša svijeta na poziciji defenzivnog veznog. Iako je kroz karijeru igrao i na desnom beku, 28-godišnji Kimmich ipak najviše može dati u veznom redu.

U potrazi za odgovarajućom zamjenom za svog veterana Sergija Busquetsa koji je otišao u Inter Miami, Barcelona je bacila oko na Kimmicha, ali će zbog teške financijske situacije teško realizirati njegov transfer u dogledno vrijeme.

Umjesto njega je u Kataloniju stigao Oriol Romeu, a Barca će čekati svoju priliku u ljetnom prijelaznom roku.

Kimmich ima ugovor s Bayernom do ljeta 2025. godine. Ako ga u međuvremenu ne produži, tada će kraj aktualne sezone biti prava prilika za eventualnu prodaju.

Međutim, nije Barcelona jedina koja je zainteresirana za njemačkog asa. U igru se uključio i francuski prvak Paris Saint-Germain, koji raspolaže gotovo neograničenim novčanim sredstvima.

A Parižani bi Kimmicha željeli dovesti odmah, barem tako tvrdi L‘Equipe. U suprotnom pravcu otišao bi Nordi Mukiele koji je velika Bayernova želja.

Navodno bi Mukiele otišao na posudbu do kraja sezone uz otkupnu klauzulu od 25 milijuna eura koja bi se aktivirala na ljeto, no PSG-ovi predstavnici nastoje nagovoriti čelnike bavarskog velikana na razmjenu igrača, uz dodatnu odštetu koju bi priložili za Kimmicha.

No, zasad nije potpuno jasno kada bi se taj transfer trebao realizirati, u zimskom ili tek u ljetnom prijelaznom roku.

Uglavnom, čim je PSG zagrizao, mali su izgledi da će Kimmich jednog dana postati igrač Barcelone koja i dalje ima veliko ime, ali i ‘more‘ problema...

Osim Kimmicha čija je vrijednost procijenjena na 75 milijuna eura, Barcelona ima još nekoliko meta za poziciju zadnjeg veznog. To su Martin Zubimendi (Real Sociedad), Wilfred Ndidi (Leicester City) i Arthur Vermeeren (Royal Antwerp).

Linker
30. travanj 2024 16:44