ANTONIO BALASCO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Antonio Balasco/imago Sportfotodienst/profimedia
SPREMA SE INVAZIJA

Barca želi zaustaviti novu sramotu: Prije dvije godine dobila je tešku šamarčinu, a sada joj prijeti novi udarac

Navodno je put Barcelone krenulo dodatnih 4000 navijača koje domaćini žele spriječiti da uđu na stadion
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 12. ožujak 2024. 11:51

Barcelona će u uzvrati osmine finala Lige prvaka ugostiti Napoli (1:1) te pokušati izboriti prvo četvrtfinale nakon sezone 2019/2020.

Prošlo je nešto manje od dvije godine od potpune katastrofe i vrlo teškog udarca za Barcelonu. 14. travnja 2022. klub i grad doživjeli su sramotu na terenu Nou Campa, ali i na tribinama tog kultnog stadiona. Tog je dana momčad Blaugrane eliminirana iz Europske lige nakon što je Eintracht Frankfurt u uzvratnoj utakmici slavio s 3:2. No, najgore od svega bilo je to da se njemačka momčad, unatoč tome što je igrala u gostima, osjećala kao da je na svom stadionu uz podršku gotovo 40 000 navijača koji su iskoristili nedostatak kontrole prodaje ulaznica od strane uprave Barcelone.

Kako ove sezone, zbog radova na renovaciji Nou Campa, Katalonci igraju na stadionu Montjuïc koji je izgrađen za potrebe Olimpijskih igara 1992., interes za utakmicama se smanjio. Tome sigurno pridonosi i ne baš sjajna izvedba na terenu, ali i lokacija stadiona koja je na periferiji grada. Takvu situaciju mogli bi iskoristiti i navijači Napolija, koji su poznati kao strastveni navijači i pratitelji svog kluba.

image


FRANCO ROMANO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Franco Romano/alamy/alamy/profimedia

Naime, za ovu utakmicu talijanskoj momčadi osigurano je 2600 ulaznica, a one su planule istog dana kada su puštene u prodaju. No, prema pisanju španjolskog Asa, navijači s juga Italije planiraju doći u puno većem broju pa pokušati osigurati ulaz kroz domaći sektor. Navodno je na put krenulo dodatnih 4000 navijača koje domaćini svakako žele spriječiti da uđu na stadion. Uz to, ovom kontingentu mogla bi se pridružiti se golema napuljska kolonija koja već boravi u Barceloni. Prema gradskom vijeću Barcelone, oko 17 000 Napolitanaca živi u Barceloni i mnogi od njih namjeravaju danas prisustvovati utakmici.

Uzmemo li u obzir da samo 17 000 članova Barcelone ima stalnu pretplatu na Olimpijski stadion te da su na većini utakmica ostala mjesta zauzeta turistima ili ljudima koji prolaze kroz Barcelonu, ne bi se iznenadili da navijanje predvode talijanski navijači.

Linker
24. travanj 2024 20:00