MACIEJ ROGOWSKI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Maciej Rogowski/imago Sportfotodienst/profimedia
PRVI GOL NA POSUDBI

Baturina zabio pet minuta nakon ulaska u igru u pobjedi Racing Santandera

Baturina je prošle sezone već igrao za Racing Santander i u 14 utakmica zabio je četiri gola
Piše: HinaObjavljeno: 24. ožujak 2024. 23:32

U susretu 32. kola španjolske "Segunde" Racing Santander je pobijedio Eldense sa 2-1, a drugi gol na utakmici je postigao hrvatski nogometaš Roko Baturina.

Racing je poveo u 26. minuti golom Pequea Fernandeza, a na 2-0 je povisio Baturina golom u 71. minuti.

Baturina je ušao u igru u 66. minuti, a pet minuta kasnije se upisao među strijelce. Za 23-godišnjeg napadača, dvije godine starijeg brata igrača Dinama Martina Baturine, bio je to prvi gol za Racing otkako je u siječnju stigao u Santander na posudbu iz Gil Vicentea.

Baturina je prošle sezone već igrao za Racing Santander i u 14 utakmica zabio je četiri gola uz tri asistencije. U Španjolskoj je bio na posudbi iz mađarskog Ferencvarosa, a Racing je prošlo ljeto razmatrao otkup njegovog ugovora.

No Ferencvaros je zatim prodao Baturinu u Gil Vicente. Ondje je u 19 nastupa zabio tri gola, a dva puta je asistirao za pogodak.

Konačnih 2-1 je postavio Juanto Ortuno u trećoj minuti nadoknade.

U ranije odigranom susretu Real Valladolid je pobijedio Eibar sa 3-1, a za pobjednički sastav je posljednjih 20 minuta zaigrao Stanko Jurić.

Na vrhu ljestvice drugog razreda španjolskog nogometa nalazi se Leganes sa 59 bodova, Espanyol ima 53, kao i Elche na trećoj poziciji. Valladolid je peti (51), a Racing Stepenicu niže s bodom manje.

Direktan plasman u Primeru izborit će prve dvije momčadi, dok će se iduće četiri boriti za još jednu kartu.

Linker
16. travanj 2024 13:42