NJEMAČKI KUP

Bayern rutinksi protiv trećeligaša, Hoffenheim protutnjao kroz Hamburg

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2014. 21:19

Nije bilo većih iznenađenja nedjeljnog popodnevnog termina. Werder se uspio izvući u produžetku kod četvrtoligaša Illertissena, Hoffenheim je protutnjao kroz Hamburg, svladavši petoligaša Palomu 9:0, a Bayern je kod trećeligaša Münstera rutinski obavio posao.

Marin Tomasov zaigrao je od prve minute za 1860 München. Drugoligaš je imao velikih problema u Kielu, domaći Holstein vodio je nakon prvog dijela, u nastavku su Zehcigeri uspjeli preokrenuti rezultat i pobijediti, a negdašnji Zadranin i hajdukovac upisao je asistenciju za izjednačenje.

Pep Guardiola nije se želio kockati, u vatru je poslao sve što mu je na raspolaganju i već nakon pola sata pogocima Götze i Müllera Bavarci su vodili 2:0. Potonjem je ovo bio 100. pogodak za Bayern u 258 službenih utakmica. Do kraja su poentirali Alaba i Pizarro, domaćin je uspio zabiti iz jedanaesterca, a u sudačkoj nadoknadi Lewandowski nije iskoristio kazneni udarac za goste.

Hoffenheim je ovog ljeta bio vrlo aktivan na tržištu, potrošili su skoro 20 milijuna eura, a po viđenom u Hamburgu napravili su dobar posao. Zabili su devet puta, Sven Schipplock ponovi je Stefana Kiesslinga koji je u petak bio peterostruki strijelac za Bayer. Danas se igraju posljednje četiri utakmice, HSV s Badeljom i Iličevićem gostuje u Cottbusu, a Schalke ide u Dresden.

Rezultati 1. kola Kupa Njemačke:

Holstein Kiel (III) - 1860 München (II) 1:2, Illertissen (IV) - Werder 2:3 (p), Paloma (V) - Hoffenheim 0:9, Rehden (IV) - Aalen (II) 1:1 (3:4), Jena (IV) - Aue (II) 0:1, Münster (III) - Bayern 1:4, Arminia (III) - Sandhausen (II) 4:1, Trier (IV) - Freiburg 0:2, Neubrandenburg (V) - Karlsruher (II) 1:3

Linker
05. svibanj 2024 03:50