Niklas-Wilson Sommer

 Sportfoto Zink/hans-martin Issler/imago Sportfotodienst/profimedia
SKANDAL U NJEMAČKOJ

‘Bayernova svinjo‘! Nogometaša u gluho doba noći prebili na ulici, a sve zbog jedne fotografije

Javio se i glasnogovornik policije: ‘Istražujemo nepoznate počinitelje zbog sumnje na teške ozljede‘
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2024. 19:09

Nesvakidašnja situacija s crnim epilogom ovog je vikenda jedna od glavnih tema na njemačkim portalima. U centru priče nalazi se 26-godišnji nogometaš Nürnberga Niklas-Wilson Sommer, kojeg su huligani zatekli i prebili na ulici, a sve zbog - dresa Bayern Münchena.

Naime, Sommer je prije nekoliko dana na svom Instagramu objavio fotografiju u dresu bavarskog velikana, da bi uslijedio niz negativnih reakcija Nürnbergovih navijača. Otišli su i korak dalje od vrijeđanja na društvenim mrežama, pa je na utakmici Nürnberga u subotu (poraženi 0:4 od Magdeburga) osvanuo i transparent s natpisom "Klupski ponos umjesto hipsterskog poziranja, Niklas-Wilson, ti si gov**, kao i FCB" i "Wilsone, odj**, Bayernova svinjo", prenosi Bild.

image

Transparent posvećen Niklasu-Wilsonu Sommeru

Sportfoto Zink/wolfgang Zink/imago Sportfotodienst/profimedia

Bijes dijela navijača potom je eskalirao s noći subote na nedjelju - Niklas-Wilson napadnut je oko dva sata ujutro u jednoj ulici na sjeveru Nürnberga. Bild piše da je nekoliko napadača zateklo nogometaša, zasad nema osumnjičenih, a oglasio se i glasnogovornik policije Christian Seiler.

- Istražujemo nepoznate počinitelje zbog sumnje na teške tjelesne ozljede - kaže Seiler.

Prema informacijama Bilda, dobra je vijest da Niklas-Wilson nije teže ozlijeđen, ali nakon napada je morao posjetiti liječnika. O incidentu se oglasio i njemački drugoligaš službenim priopćenjem.

"Klub nikada neće prihvatiti fizički napad na igrače, a upravo se to dogodilo sinoć. Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje, ovo je apsolutno nekompatibilno s vrijednostima FCN-a. Klub će reagirati na odgovarajući način", stoji u priopćenju.

Linker
05. rujan 2024 10:42