Izjava odvjetnika Alexsisa Kougiasa

 RONALD GORSIC Cropix
JL EKSKLUZIVNO DOZNAJE

BBB-i bi mogli biti pušteni da se u Grčkoj brane sa slobode! Dvije su stvari ogroman problem...

‘Vidio sam snimku, na njoj se vidi nož i počinitelj s leđa kako ide prema ubijenom‘
Piše: Filip Pavić, Jutarnji listObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 19:09

Grčka policija ima snimku počinitelja ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa, neslužbeno je novinarima u petak ispred Gradske sudnice u Ateni potvrdio Alexis Kougias, odvjetnik jednog od uhićenih Grka, navijača Panathinaikosa.

- Vidio sam snimku, na njoj se vidi nož i počinitelj s leđa kako ide prema ubijenom, ne može se vidjeti lice. To je sve što mogu reći. Identitet počinitelja zasad nije poznat, nalazi DNK analize još uvijek se čekaju - rekao je, piše Jutarnji list.

Odvjetnik Grka nije htio odgovoriti na pitanje misli li da je to njegov klijent na snimci, kako se spekuliralo, niti može li se na materijalu razaznati neki drugi detalj koji bi upućivao na počinitelja, kao odjeća ili tetovaža.

Danas ispituju njegovog klijenta Grka između ukupno 30 osoba, većinom Hrvata koji su pojedinačno ispitano kroz cijeli dan.

Kasnije popodne navijače su počeli puštati iz sudnice.

Vidjeli smo grupicu od njih deset, opet pokriveni majicama, kako izlaze iz sudnice i s policijom odlaze prema autobusu.

Jedan dio navijača, doznali smo neslužbeno, mogao bi nakon ispitivanja biti pušten da se brani sa slobode. Kako će to biti regulirano i tko će se pobrinuti za njihovu sigurnost, s obzirom na to da navijači AEK-a najavljuju odmazdu, zasad nije poznato.

Kontaktirali smo hrvatskog veleposlanika u Grčkoj Aleksandra Sunka, prenijet cemo njegov odgovor kad stigne.

Linker
22. lipanj 2024 13:55