Dolazak BBB-a na San Siro

 MATIJA DJANJESIC Cropix
MARŠ PO MILANU

‘BBB-i su upali u supermarket u luksuznoj četvrti, svi su evakuirani. U korteu su salutirali kao nacisti‘

Nakon utakmice se oko 50 Dinamovih navijača odvojilo i navodno htjelo napasti Milanove ultrase
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. rujan 2022. 15:13

Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport izvijestio je kako je 14 hrvatskih Ultrasa privedeno uoči utakmice Milana i Dinama u Ligi prvaka. Pronađeni su im noževi i teleskopske palice te dimne bombe u preventivnom policijskom pregledu.

Očito se talijanska policija kvalitetno pripremila za navijače Dinama, čiji se radikalni dio često ističe različitim incidentima u Hrvatskoj i inozemstvu. Utakmica je dobila oznaku visokog rizika, procjenjivalo se kako u Italiju dolazi oko 4000 Dinamovih fanova.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Gazzetta također izvještava kako su dvojica 39-godišnjih Dinamovih navijača napadnuta u blizini stadiona San Siro. Jedan od njih je nožem uboden u stražnjicu, no brzo mu je ukazana liječnička pomoć u bolnici San Carlo. Napali su ih maskirani napadači.

Tijekom kortea Bad Blue Boysa iz centra grada prema stadionu dio navijača hodao je s ispruženom desnicom, a talijanski mediji ističu kako se radilo o nacističkom pozdravu.

Osim toga, talijanski su mediji izvijestili i o navodnom vandalizmu u Carrefour Supermarketu u rezidencijalnom kompleksu CityLife. La Repubblica piše kako je u dućan oko 15.30 sati upalo oko 300 hrvatskih ultrasa, zbog čega su prestrašeni kupci evakuirani. Napominje se i kako u supermarketu nije bilo štete...

image

Bakljada Bad Blue Boysa na San Siru

MATIJA DJANJESIC Cropix

Tu je skupinu Dinamovih navijača iz supermarketa prema stadionu ispratila talijanska interventna policija, kako bi se spriječio potencijalni sukob s navijačima Milana.

Nakon utakmice se oko 50 Dinamovih navijača odvojilo od ostalih i krenulo prema Piazzi Axum, s navodnom namjerom napada na Milanove ultrase. Kako je izvijestio portal Milannews.it, došlo je do tučnjave s nekoliko modrica kao posljedicom, a nakon toga su navijači napustili mjesto sukoba.

Linker
09. travanj 2024 01:34