David Beckham i Victoria Beckham

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘TO MI JE PROMIJENILO ŽIVOT‘

Beckham zavapio: ‘Bio sam s Victorijom, maltertirali su me. Da barem mogu izbrisati sjećanja...‘

Čuveni veznjak prolazio je teške trenutke zbog ‘glupe pogreške‘, patila je i njegova obitelj
Piše: SNObjavljeno: 02. listopad 2023. 19:06

Početak uspješne karijere David Beckham "ukrasio" je nezaboravnim trenutkom. Mnogi će se odmah prisjetiti prekršaja na Diegu Simeoneu - Beckham je udario današnjeg stručnjaka Atletico Madrida i zaradio isključenje u osmini finala Svjetskog prvenstva 1998.

Bilo je to pri rezultatu 2:2, kasnije je Argentina porazila Englesku boljim izvođenjem jedanaesteraca, a Beckham je u intervjuu za britanski The Sun priznao da se i 25 godina poslije tog događaja "lupa po glavi". Kaže, taj potez stajao ga je mnogih uvreda, zbog direktnog isključenja prolazio je nelagodne trenutke.

- Volio bih da postoji tableta za brisanje sjećanja. Napravio sam glupu pogrešku, taj prekršaj mi je promijenio život - prisjetio se Beckham, koji je 1998. imao 23 godine.

- Jednom prilikom bio sam u Americi sa suprugom Victorijom, spremao sam se za naše prvo dijete i mislio sam da će sve biti u redu, da su ljudi već zaboravili taj prekršaj. Ali gdje god sam došao, maltretirali su me. Nisam mogao spavati, bio sam shrvan, jednostavno nisam znao što da radim - prepričao je Beckham za The Sun.

Kaže, najviše ga je pogodilo što su na meti revoltiranih pratitelja bili i njegovi roditelji.

- Skrenuo sam veliku pozornost na sebe, moji roditelji zato su platili, to si ne mogu oprostiti. To je najteži dio cijele priče.

Bilo je to prvo od tri svjetska prvenstva na kojima će Beckham nastupiti. Godine 2002. nosio je kapetansku traku u Južnoj Koreji i Japanu, gdje su Englezi ispali u četvrtini finala od Brazila. Posljednji Mundijal zapisao je četiri godine kasnije i ponovno ispao na penale, ovaj put od Portugala, također u četvrtini finala

Linker
29. travanj 2024 23:35