CRVENI VRAGOVI PRIJETE

Belgijci razbili Nizozemsku i poslali poruku Vatrenima: 'U Bruxellesu vas čeka pakao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2012. 20:54

Nizozemska je razočarala na Euru ostavši bez ijednog boda, a novi izbornik Louis van Gaal nije mogao preko noći promijeniti stvari. U susjedskom derbiju u Bruxellesu uveo je u momčad petoricu novih igrača, no na kraju je doživio uvjerljiv poraz.

- Belgija nije visoko na Fifinoj ljestvici, ali imaju dobru momčad, možda čak i zreliju od ove s kojom smo mi nastupili - rekao je Van Gaal.

Koliki interes vlada za gostovanjem Hrvatske u Belgiji najbolje govori podatak da su domaćini već prodali 20.000 ulaznica za Hrvatsku.

Crveni vragovi djelovali su moćno te ostvarili 41. pobjedu u 125. ogledu s Tulipanima. Bilo je i lošijih trenutaka, u dvije minute u nastavku susreta primili su dva pogotka, ali je sveukupno bilo mnogo više dobrih stvari u njihovoj igri.

Belgijski junak je bio 25-godišnji krilni napadač PSV-a Dries Mertens. Ušao je u igru tek u 67. minuti, ali mu je i malo vremena bilo dovoljno za sjajan učinak. Prvo je iskoristio veliku pogrešku i izjednačio, da bi potom namjestio dva pogotka za veliku pobjedu.

- Bolje mi je kad igram otpočetka, ali dobro je ispalo. Najljepši trenutak bio je gol za 4:2, tad sam znao da je sve gotovo. Lijepo je zabiti gol, ali trenutak u kojem shvatiš da ćeš pobijediti Nizozemsku je također veoma poseban - pričao je Mertens.

Belgija će kvalifikacije otvoriti na gostovanju kod Walesa, a četiri dana poslije dolazi joj Hrvatska.

- Još ništa nismo osvojili, pravi posao čeka nas 7. rujna. Tada moramo biti pravi, od početka moramo dobro krenuti u kvalifikacije.

Martens se veseli povratku u klupsko okruženje:

- Vraćam se u Nizozemsku kao sretan čovjek. Moji su me suigrači ranije znali ismijavati, a sad je na meni red da se smijem!

Iako je primio dva pogotka, vratar Thibaut Courtois bio je među najboljima u belgijskoj vrsti.

- Bili smo dobri u prvom poluvremenu, pokazali smo inicijativu, dok Nizozemska nije bila opasna. U nastavku smo se počeli opuštati, što su kaznili s dva brza pogotka, ali smo se ubrzo vratili u pravi ritam. Stekelenburg ih je spasio u par navrata, no naš pritisak nisu mogli izdržati. Sjajno je što smo pobijedili u ovom derbiju, u krasnoj atmosferi i pred punim stadionom. Bila je ovo dobra najava za Wales - smatra vratar Atletico Madrida.

Portov veznjak Steven Defour posvetio se defenzivi.

- Morao sam isključiti Sneijdera, mislim da sam i uspio.

Jan Vertonghen ovog ljeta je iz Ajaxa za 11 milijuna eura prešao u Tottenham, a četvrtim je pogotkom zapečatio sudbinu Oranja.

- Pokvarili smo utakmicu s dva pogotka koje smo primili u kratkom razdoblju. U obrani nam je jako nedostajao Kompany, pa i Van Buyten koji je morao izaći na poluvremenu. Nismo posrnuli kad smo gubili, pokazali smo da možemo igrati brzo i da znamo zabiti, a uz četiri pogotka smo još i promašili dosta prilika - naglasio je Vertonghen.

Sve u svemu, Crveni vragovi spremaju nam pakao u Bruxellesu. Bit će to doista utakmica za prave junake.

Linker
04. svibanj 2024 15:55