Jude Bellingham

 MARCO ALPOZZI/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
VELIKI TALENTI

Bellingham dobio prestižno priznanje, a od četvorice kandidata iz HNL-a jedan je ušao među najboljih 20

Slovenac Benjamin Šeško u konačnom popisu završio je na 11. poziciji
Piše: SNObjavljeno: 05. prosinac 2023. 08:07

Nakon što je prethodne dvije godine nagrada otišla u ruke mladih zvijezda Barcelone, Pedrija (2021.) i Gavija (2022.), najnoviji dobitnik nagrade Golden Boy postao je Jude Bellingham. Pulen Real Madrida sinoć je u Torino i službeno primio nagradu koja se dodjeljuje najboljem igraču do 21 godine starosti, postavši tako treći engleski nogometaš s tim priznanjem, nakon Waynea Rooneyja (2004.) i Raheema Sterlinga (2014.). Zanimljivo, tek u posljednjem, 21. izdanju ove nagrade, pobjednik je stigao iz redova Reala.

Dok su na širem popisu, na kojemu se nalazilo 100 potencijalnih kandidata za nagradu, bila četvorica igrača iz HNL-a, samo je jedan ušao na završnu listu, među najboljih 20. Na prvotnom popisu bila su dvojica igrača Hajduka, Rokas Pukštas i Niko Sigur, kao i dvojica igrača Dinama, Luka Stojković i Martin Baturina, a u top 20 ušao je samo potonji. Dinamova "desetka" zauzela je upravo 20. mjesto.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Od ostalih imena, treba izdvojiti i Slovenca Benjamina Šeška na 11. poziciji, dok su se među najboljih pet, osim Bellinghama, smjestili Warren Zaïre-Emery (5.), Xavi Simmons (4.), Lamine Yamal (3.) i Jamal Musiala (2.).

Cijeli popis pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:24