Karim Benzema

 Afp/afp/profimedia
BURA SE NE STIŠAVA

Benzema na žestokom udaru zbog podrške Palestini, optužuju ga i za terorizam: ‘Postao je agent Hamasa‘

Francuski napadač je dao podršku narodu koji živi u pojasu Gaze i izazvao lavinu reakcija
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2023. 10:15

Slavni francuski nogometaš Karim Benzema je na Twitteru javno podržao palestinski narod u borbi protiv Izraela, a njegova je objava izazvala lavinu reakcija. Benzema, koji nastupa za Al Ittihad, je mnoge šokirao svojom podrškom stanovnicima Gaze za koje kaže da su žrtve nepravednog bombardiranja. Njegove riječi izazvale su zgražanje francuskih političara.

"Naše su molitve sa stanovnicima Gaze koji su još jednom žrtve neopravdanog bombardiranja u kojem nisu pošteđene ni žene ni djeca", napisao je bivši nogometaš Real Madrida.

Njegova podrška Palestincima je naišla na neodobravanje u Francuskoj.

"Budući da je to napisao, Benzema je postao agent propagande Hamasa koji nema samo strategiju fizičkog uništenja Izraela, nego i uništenja kroz međunarodnu javnost", komentirala je Nadine Morano koja je francuska poslanica u Europskom parlamentu.

Po Benzemi je opleo i francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin koji ga je u jednoj emisiji optužio za suradnju s teroristima.

"Zatvorili smo više od 1100 muslimanskih centara u zemlji i ovim putem se obraćam posebno gospodinu Karimu Benzemi koji održava kontakte s ozloglašenim osobama i, kao što svi znamo, ‘Muslimanskom braćom‘", rekao je ministar i Benzemu povezao s ovim zloglasnim pokretom.

Linker
02. svibanj 2024 09:34