Bernardo Silva

 PAUL ELLIS Afp
KRIVI ODABIR

Bernardo Silva stao u obranu sunarodnjaka: ‘Ne znam ni bih li ja uspio u tom klubu. Nije to sredina za njega‘

‘Ponekad donosimo odluke i idemo stazama kojima možda nismo trebali ići‘
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 28. prosinac 2023. 13:09

Bernardo Silva dao je intervju za portugalsku „A Bolu“ gdje je komentirao recentne događaje u svijetu nogometa.

Jedna od tema o kojima se raspravljalo bila je karijera Joãoa Félixa, koji je također prošao kroz akademiju Benfice u godinama nakon Silvinog odlaska. No, on se ubrzo pridružio Atlético Madridu dok je još bio tinejdžer.

- Moramo shvatiti da igrači idu različitim stazama. Moja karijera započela je u Monacu, dok je Félix svoj prvi veliki potez napravio puno mlađi. Otišao sam u Manchester City kad sam imao 22, 23 godine, a Félix je otišao u Atlético Madrid još kao junior – započeo je Portugalac o sunarodnjaku.

Usporedio je dva kluba i dao svoje viđenje na stil madridske momčadi.

- Moramo shvatiti da su Atlético Madrid i Manchester City dva kulturološki vrlo različita kluba. Ne kažem da je jedan bolji od drugog, samo kažem da za igrača kao što je Félix to možda nije sredina koja je odgovarala njegovim kvalitetama – smatra Silva.

Također je komentirao i okolnosti koje mogu uvjetovati mnogo stvari u svijetu nogometa pa tako i transfere igrača.

- Put kojim je tada krenuo također je bio posljedica okolnosti, jer na kraju možda Benfici je odgovaralo da on ode u Atlético jer su Madriđani tada isplatili sav novac odjednom umjesto u ratama – ističe Portugalac.

Smatra da je Felix spletom okolnosti „završio na krivom mjestu“ ali da bi se i on teško prilagodio u takvoj situaciji.

- Ljudi me pitaju: da sam krenuo drugim putem, bih li ja bio uspješan u Atlético Madridu? Možda ne. Vjerojatno bih se pokušao prilagoditi, dao bih sve od sebe da odigram onako kako trener želi. Na kraju krajeva, moramo slijediti trenerovu ideju. Ali on ne bi bio idealan za mene. Ponekad donosimo odluke i idemo stazama kojima možda nismo trebali ići. To je dio učenja, da postanemo jači. Félix je mnogo jači igrač nego što je bio prije nekoliko godina – zaključio je Silva na kraju.

Linker
27. travanj 2024 08:56