OTPALO NAJZVUČNIJE IME

Bez trenerske bombe: Hector Cuper odbio Dinamo i odabrao turski Orduspor!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2011. 13:53

Nekoć slavni argentinski trener Hector Cuper (56) potpisao je jednogodišnji ugovor s turskim nogometnim klubom Ordusporom.

Za trenutačno 14-plasirani sastav na ljestvici 18 klubova Turske superlige Argentinac je potpisao nakon odlaska Metina Diyadina. Bude li Argentinac zadovoljio poslodavca, kao i poslodavac njega, u predstojećemu 12-mjesečnom razdoblju, automatski će se aktivirati ugovorna klauzula o 18-mjesečnom produljenju suradnje.

Poznati argentinski trener-defenzivac, koji je svoje slavne dane proživljavao početkom tisućljeća kada je s Valencijom igrao dva finala Lige prvaka (2000. i 2001. godine), dosad je u karijeri vodio devet klubova, među kojima i milanski Inter, te reprezentaciju Gruzije.

Posljednji je posao, i to ove sezone, obavljao u španjolskom Racingu iz Santandera, koji je napustio zbog loših rezultata krajem prošlog mjeseca nakon 12 odigranih utakmica u Primeri.

Valja napomeuti kako je Argentinski stručnjak prije nekolio dana bio povezivan i s dolaskom u zagrebački Dinamo, te je navodno i sam Zdravko Mamić uspostavio kontakt s Cuperom, ali Argentinac se ipak odlučio za opciju - Turska.

Linker
19. svibanj 2024 16:55