Pobjednici turnira, momčad Biberon Koestlin.
 

 RONALD GORSIC Cropix
SPEKTAKL U ZAVRŠNICI

Biberon Koestlin nakon drame u finalu podigao pehar Kutije šibica! Veteranski pehar otišao u Sloveniju

Ekipa koju vodi Jerko Ćesić čudesni pothvat, osvojila je žensku Kutiju šibica triput zaredom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 21:16

KUTIJA – FINALE

KERSCHOFFSET KAMGRAD – BIBERON KOESTLIN 0:2 (1:1) (Osredkar 19‘/L. Suton 23)

ZAGREB Dvorana Dom Sportova 2. Gledatelja: 3.000. Suci: Ante Čuljak i Goran Pečarić.

SEDMERCI: 0:1 – Jelovčić, Čeh – vratnica, 0:2 – Jelavić, Grbić – obranio Pavlović.

KERSCHOFFSET KAMGRAD: Skuhan, Tomić, Grbić, Grcić, Jelić, Osredkar, Stanković, Kahvedžić, Turk, Čeh, Pantić, Bošković, Prgomet. Voditelj: Alen Jukić.

BIBERON KOESTLIN: Pavlović, Jelovčić, Ferreira Alves, Sesar, Martinac, L. Suton, Ferreira Lima, J. Suton, Blago, Babić, Jelavić. Voditelji: Denis Pavlović i Mate Lončar.

ISKLJUČENJE NA DVIJE MINUTE: Pantić (14)


Kutija je završila pjesmom Večeras je naša fešta, Biberon Koestlin osladio je večer u Domu Sportova, Kerschoffset Kamgrad mogao im je samo otisnuti razglednicu za dugo sjećanje. Napet i dobar završni dvoboj riješen je udarcima sa sedam metara, za Biberon Keostlin zabili su Jelovčić i Jelavić, a za poražene nisu bili točni ni Čeh niti Grbić kojem je obranio Pavlović. Josip Suton, koji je već osvajao Kutiju i dečki kojima je to prvi put obilježili su turnir na čijem kraju im je pomogla i ozljeda legende Jakova Grcića. Zbog loma dva rebra u četvrtfinalu nije mogao igrati.

image


Utakmica finala Kerschoffset Kamgrad - Biberon Koestlin.

RONALD GORSIC Cropix

Biberon Koestlin, koji je 2019. izgubio finale bolje je krenuo. Prvu šansu imao je Marin Sesar nakon šest minuta igre, no golman je obranio. Igralo se tvrdo, pozorno, taktički na visokoj razini, na terenu su bili sve sami futsal igrači pa i poneki reprezentativci. Teško se dolazilo do šuta po golu, vratari su pritom bili sigurni. I Pavlović i Vjekoslav Tomić, nekadašnji čuvar mreže Hajduka. Bošković je zaprijetio za Kerschoffset Kamgrad, a brzo su ostali s čovjekom manje na dvije minute zbog isključenja Pantića. Biberon Koestlin je tražio put ka vodstvu, međutim Josip Suton, kojeg su doveli specijalno za završnicu, nije realizirao najbolju prigodu.

Izvrsnu šansu iz kontre minutu i 48 sekundi do kraja prvog dijela nije zabio Gašpar Blago za Biberon Koestlin, opet je Vjeko Tomić raširio "krila", što je Kerschoffset Kamgrad naplatio minuti i 21 sekundu do kraja prvog poluvremena golom Igora Osredkara.

image

Pobjednici turnira, momčad Biberon Koestlin.

RONALD GORSIC Cropix

Isti igrač, slovenski reprezentativac, mogao je povećati prednost početkom drugog poluvremena, da bi u trećoj minuti drugog dijela Luka Suton pogodio za 1:1.

Igralo se agresivno, žustro, pravo finale. Suci su puštalo ozbiljne startove ne prekidajući igru, rasplamsala se golema bitka. Bio je to pravi futsal derbi na komercijalnom turniru za lovu i prestiž. Pobjednik je zaradio 60 tisuća kuna. Kristijan Pantić morao je napustiti igru zbog jakog udarca loptom u glavu.

"Bolje da me u glavu pogodio nego da sam "popio" lažnjak i pao na stražnjicu", prokomentirao je Pantić držeći led na licu.

Biberon Koestlin je u finišu više držao loptu, 57 sekundi do kraja tražio i minutu odmora, no pokušaji na obje strane razbijali su se o "kamene blokove" ispred gola. Zadnji šut obranio je Tomić Gašparu Blagi.

Odluka je pala udarcima sa sedam metara. Toni Jelavić iz pobjedničke ekipe najbolji je igrač turnira, Luka Pavlović prvi vratar, a sa 10 golova Antonio Blažević je prvi strijelac.

image

Pobjednici turnira, momčad Biberon Koestlin.

RONALD GORSIC Cropix

U Sloveniju ide pehar veterana

Pelmen - Meteorplast 0:0 (1:2)

ZAGREB Dvorana II Doma sportova. Suci: Adin Hasić i Anto Marić.

SEDMERCI: 1:0 - Dujmović, 1:1 - Struna, Hleb - greda, 1:2 - Rusmir, Stričević - greda.

PELMEN ZGNOGOMET: Naglić, Pavelić, Martinović, Novaković, Bursać, Stričević, Vučić, Dugandžić, Dujmović, Merdžan, Čendo, Hleb. Voditelji: Robert Grünwald i Vladimir Marić.

KMN METEORPLAST VITOMARCI: Kukavica, Struna, Sukanovič, Osojnik, Grželj, Vršič, Jolič, Mitrakovič, Šnofl, Rusmir. Voditelji: Darko Rojs, Saša Makoter i Danilo Car.


Pehar za najbolju veteransku momčad Kutije šibica 2022. odlazi u Sloveniju. KMN Meteorplast Vitomarci je nakon epske borbe bez pogodaka u 40 minuta finala s rijetko viđeno srčanom momčadi Pelmen ZGnogomet, došao do titule boljim izvođenjem sedmeraca.

Slovenski Meteorplast došao je uz pomoć glasnih navijača po svoju drugu veteransku Kutiju šibica nakon slavlja 2019. i 28 postignutih pogodaka u pet odigranih utakmica 15. izdanja turnira za igrače stare 38 godina ili više. S druge strane senzacija turnira, zagrebačka kvartovska družina Pelmen ZGnogomet predvođena bivšim hrvatskim reprezentativcem Tomislavom Dujmovićem, čiji su vrhunski malonogometni potezi mamili uzdahe s tribina. Veliki favoriti bili su Slovenci na papiru, prenijeli su to i na parket gdje su imali niz velikih šansi. No Pelmen je imao Goran Naglića, 39-godišnjeg veterana Trešnjevke, koji je odigrao utakmicu karijere.

Već u prvoj minuti dvije sjajne šanse Slovenaca. Prvo je opasan udaraca Gorana Joliča vrhunski zaustavio vratar Goran Naglić, a u nastavku akcije uslijedio je udarac koji je otišao malo pokraj vrata. U 3. minuti nova velika prijetnja Rade Rusmira i nova velika intervencija Naglića. Loš ulazak Zagrepčane nije skupo koštao, preživjeli su i počeli parirati. Razigranost Meteorplasta razbijala se u čvrsti defenzivni blok Pelmena, sve do 15. minute kad je Rusmir vrhunski okrenuo svog čuvara i tukao malo pokraj vrata.

image

Slavlje Meteorplasta

RONALD GORSIC Cropix

Na kraju prvog dijela ponovno je Pelmen opasno živio, Davorin Šnofl i Dare Vršič tukli su vrlo nezgodno, ali Naglić nije dao. I onda u 19. sjajna šansa za ZG-predstavnika, Ognjen Hleb je tukao glavom nakon kornera, no ni Edis Kukavica nije u finale došao samo statirati. Potom još jedna prijetnja Vršića, još jedna obrana Naglića pa čudesni lelujavi pokušaj Gorana Novakovića s centra s kojim je Kukavica imao podosta problema.

Kobna je za Pelmen mogla biti 24. minuta kad je Meteorplast imao korner nakon kojeg je Rok Grželj ostao sam, ali i bez sreće. Njegov je udarac završio u vratnici. Nervoza je rasla kod slovenskog predstavnika, očekivali su vjerojatno da će već voditi pa su pale i prve kritike poput one "Dare ne možeš sve sam", Joliča prema Vršiču.

Meteorplast je stvarao šanse i nemilice ih upropaštavao, ne ide to tako lako u malom nogometu, posebno kad je s druge strane srčana družina poput Pelmen ZGnogometa, skupina sada već starijih momaka čije su glavno polazište zagrebačke Gredice. Nagrađeni su za trud veličanstvenom šansom u 29. minuti, Josip Pavelić je izašao sam na Kukavicu, kojem prezime definitivno nije i životni moto. Bacio se čuvar mreže Meteorplasta pravovremeno u šut Paveliću i sačuvao svoja vrata.

U 34. je opalio Grželj, Naglić obranio, u 36. zicer je imao Rusmir, Naglić obranio, u 37. opet Grželj, Naglić obranio glavom pa u nastavku akcije i udarac Andreja Strune s 15 metara. Ostalo je do kraja još 27 sekundi kad je Vršič izašao sam ispred Naglića. Nova čudesna šansa, ali pobjednik je opet bio Naglić.

U raspucavanju je sreća ipak napustila Pelmen, dvaput su njegovi igrači pogodili gredu, suparnik je zabijao i trofej plus 20.000 kuna prve nagrade. Dare Vršič je prvi strijelac turnira s 13 golova, najbolji vratar je, jasno, Goran Naglić, a najbolji igrač Rade Rusmir. Podstrana je dobila nagradu za fair-play.

image

Pobjednička momčad Meteorplast Vitomarci.

RONALD GORSIC Cropix

"Prvi put sam zaigrao na Kutiji, nikad nisam bio tu ni kao mlađi, ali volim mali nogomet, možda sam pogriješio što sam profesionalno izabrao veliki, he, he... Taman sam napunio 38 da se priključim ovim sjajnim starijim momcima, bilo je to stvarno Top druženje. Jako smo sretni, bili smo prepuni motiva i dali smo sve od sebe, na kraju nas je i nagradilo. Budu li ovi momci i dalje na okupu, vraćam se s njima i dogodine na Kutiju", poručio je prvi topnik turnira Dare Vršič, bivši slovenski "velikonogometni" reprezentativac i krenuo svoju prvu Kutiju burno proslaviti s raspjevanim navijačima i suigračima.

Čudesni pothvat ekipe Micheli Tomić

Michieli Tomić - MC Plus 1:0

ZAGREB Dvorana II Doma sportova. Sutkinje: Maja Petravić i Sabina Bolić.

STRIJELKINJA: 1:0 - Piskić (4).

MICHIELI TOMIĆ: Todorić, Prljević, Grebenar, Vujadin, Lojna, Balić, Kapetanović, Pedić, Bagarić, Medić, Nevrkla, Piskić, Lubina. Voditelj: Jerko Ćesić.

ŽNK MC PLUS AGRAM POLIKLINIKA MILOJEVIĆ: Lerotić, Hanaček, Horvat, Bičanić, Lovrić, Dujmović, Bučić, Šaban, Čorak, Matanić, Mihić, Makovec, Novak. Voditelj: Danijel Janečić.

Pet tisuća kuna za ŽNK MC Plus Agram Polikliniku Milojević, deset tisuća za pobjednice, djevojke iz Michieli Tomića. Napravila je ekipa koju vodi Jerko Ćesić čudesni pothvat, osvojila je žensku Kutiju šibica triput zaredom. Bila je to repriza finala iz 2021. s istim pobjednikom. Lani su presuđivali šesterci, ovoga puta samo jedan pogodak bio je dovoljan za titulu. Oko 1000 gledatelja došlo je pogledati finale turnira za žene i zbog toga sigurno nisu zažalili. Imali su što vidjeti na parketu "dvojke".

image

Sara Makovec

RONALD GORSIC Cropix

MT je poveo u četvrtoj minuti i zadržao tu prednost do kraja, iako je bilo pregršt prilika na obje strane parketa da se rezultat promijeni. Djevojke su još jednom oduševile, bilo je uistinu krasnih poteza, driblinga, lažnjaka, udaraca. Jedan takav je ispalila Zerina Piskić, reprezentativka BiH i velika junakinja Michielija. Opalila je s desetak metara i Petra Lerotić taj udarac nije mogla zaustaviti.

Krenuo je MC Plus po izjednačenje, u 7. minuti sjajna šansa za Saru Makovec i još bolja intervencija vratarke Nikoline Todorić. S druge strane je i Lerotić briljirala, u 8. je obranila pokušaj Kristine Nevrkle. Prvi put okvir vrata je spasio Michieli u 19. minuti kad je vratnicu pogodila Monika Lovrić, a drugi put u 31. kad je na isti način završio snažan udarac Sare Bučić.

Završnica je bila dramatična, djevojke iz Michielija su također zatresle vratnicu udarcem iz daljine na prazan gol, onda je za 2:0 sjajnu šansu propustila i Branka Bagarić. U posljednjoj minuti herojska obrana Todorić, Ana Dujmović nije uspjela izjednačiti i djevojke Michieli Tomića mogle su početi sa slavljem.

image

Pobjednička ekipa Michieli Tomic s Brača

RONALD GORSIC Cropix

Najbolja strijelkinja turnira je Sandra Žigić sa sedam golova iz Stare garde, najbolja vratarka je Nikolina Todorić (Michieli Tomić), a najbolja igračica 6. ženskog izdanja Kutije Nikolina Vujadin, također iz pobjedničke ekipe. Trofej za Fair-play Zoran Aplenc dobila je ekipa Stara garda.

"Osjećaj je nevjerojatan, treća Kutija zaredom, moja druga. Nije bilo lako, ali pokazale smo zube i zasluženo došle do pobjede i trofeja. Dogodine dolazimo i po četvrtu titulu zaredom, ako Bog da...", poručila je nakon novog osvajanja Kutije Nikolina Vujadin, najbolja igračica turnira.

Linker
16. svibanj 2024 15:16