Savo Milošević

 ANTONIO BALIC Cropix
ČEKA SE SLUŽBENA OBJAVA

BiH mijenja izbornika: Milošević nije ispunio cilj, stiže legenda koja je godinama velika želja navijača?

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine trebao bi uskoro obaviti pregovore s kandidatima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. travanj 2024. 15:40

Bosna i Hercegovina opet mijenja izbornika. Bivši srpski nogometaš Savo Milošević nije uspio ostvariti cilj koji je pred njega postavljen, Zmajevi se (opet) nisu plasirali na Europsko prvenstvo, pa stoga nije bilo ni razloga za produljenje suradnje.

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković trenutačno sudjeluje na sastanku UEFA-e, a s kandidatima za novog izbornika trebao bi obaviti pregovore po povratku kući.

Portal Klix.ba doznaje da je prvi kandidat za Miloševićeva nasljednika Sergej Barbarez.

Riječ je o 52-godišnjem Mostarcu koji je bio kapetan Zmajeva te je za reprezentaciju svoje zemlje od 1998. do 2006. godine postigao 17 pogodaka u 47 utakmica.

image

Sergej Barbarez

OLIVER RUHNKE/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Igrao je Barbarez za Velež i potom za njemačke klubove Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen. Kao član HSV-a bio je i najbolji strijelac Bundeslige u sezoni 2000./01.

Iako je Barbarez najizgledniji kandidat, malo je neobično da nikada dosad nije vodio niti jednu momčad, ni klupsku ni reprezentativnu, pa je pitanje kako bi se snašao u tako zahtjevnoj i nadasve odgovornoj ulozi. No, ujedno je Barbarez već godinama velika želja navijača reprezentacije BiH, tako da nije nemoguće da na kraju povede Zmajeve u novi kvalifikacijsku ciklus, ovaj put za Svjetsko prvenstvo.

"Točno je da je Sergej Barbarez najbliži mjestu izbornika", potvrdio je za SportSport Vico Zeljković uz dodatak da će mu desna ruka, odnosno spona između ekipe i stručnog stožera biti Emir Spahić. Isti protal saznaje da će Barbarez vjerojatno potpisati ugovor na četiri godine te da bi mu suradnici, uz Spahića, trebali bi biti Vedad Ibišević i Zlatan Bajramović, a u stožer reprezentacije navodno se vraća i Kenan Hasagić koji će sa Sinišom Mrkobradom imati jednu od trenerskih uloga.

Linker
16. travanj 2024 16:07