LISELOTTE SABROE Afp
NOVI PORAZ

BiH već dvije godine nikog nije dobila, Petev pet utakmica bez trijumfa, ovaj put su bili baš nemoćni...

Protivnici su bili u najjačem sastavu, a BiH je stigla u najmlađoj postavi ikad. Ishod stoga ne čudi
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 06. lipanj 2021. 21:04

Već skoro dvije godine i 13 utakmica zaredom reprezentacija Bosne i Hercegovine ne zna za pobjedu. Nema je ni izbornik Ivajlo Petev koji je već na pet susreta bez pobjede, no u nedjelju je imao najmanje šanse doći do nje. U prijateljskoj utakmici na stadionu Brondbyja u Kopenhagenu Danska je očekivano svladala Bosnu i Hercegovinu s 2:0. Danci su nastupili u najjačem sastavu, budući da im je to bila zadnja provjera pred Euro, dok je BiH došla s puno novih igrača i najmlađom ekipom u povijesti BiH reprezentacije.

U kakvom sastavu je Bosna i Hercegovina igrala govori i podatak da ju je prvi put kao kapetan predvodio Siniša Saničanin, a to mu je bio tek 11. nastup za reprezentaciju u karijeri. Novopečeni igrač Partizana je sa 26 godina bio najstariji BiH igrač u startnoj postavi. S takvom postavom gosti jednostavno nisu imali nikakvih izgleda.

Pred oko 10.000 gledatelja, među kojima je bilo i 1000 navijača gostujuće reprezentacije, Danska je zabila dva gola u oba poluvremena, oba nakon kornera. U 18. minuti pogodio je Barcelonin napadač Martin Braithwaite, a u 83. minuti na 2:0 povisio je Andreas Cornelius. Jedinu priliku gosti su imali u 25. minuti kada je Kjaer glavom skrenuo loptu prema svom golu, ali ju je s crte izbacio Larsen.

Tako Robert Prosinečki i dalje ostaje posljednji izbornik koji je nekoga pobijedio, a bilo je to u studenom 2019. kada je s 3:0 pobijeđen slabašni Lihtenštajn. Sljedeću utakmicu reprezentacija BiH igra 1. rujna na gostovanju u Francuskoj u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što znači da bi se niz utakmica bez pobjede mogao produžiti do brojke 14.

Danska - BiH 2:0

KOPENHAGEN, Stadion Brondby. Gledatelja: 10.000. Sudac: Petri Viljanen (Finska). Pomoćnici: Jukka Honkanen i Riku Vihreävuori (oba iz Finske). STRIJELCI: 1:0 - Braithwaite (18), 2:0 - Cornelius (83)

DANSKA: Schmeichel, Stryger Larsen, Kjaer (od 46. Andersen), Christensen, Boilesen, Eriksen (od 59. Delaney), Wass (od 70. Cornelius), Jensen, Skov (od 70. Maehle), Dolberg (od 46. Wind), Braithwaite (od 46. Poulsen). ​IZBORNIK: Kasper Hjulmand.

BIH: Vasilj (od 78. Pirić), Saničanin, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Ćivić (od 61. Cipetić), Đokanović (od 78. Nukić), Danilović (od 61. Beširović), Hadžiahmetović, Gazibegović, Nalić (od 53. Prevljak), Demirović (od 78. Ziljkić). ​ IZBORNIK: Ivajlo Petev.

ŽUTI KARTONI: Braithwaite (32.), Demirović (64.), Prevljak (70.), Ziljkić (88.), Cornelius (89.), Nukić (90.).

Linker
26. travanj 2024 09:16