Miralem Pjanić i Georginio Wijnaldum
 ELVIS BARUKCIC
IZNENAĐENJE

BiH zaustavila velikog favorita, bek Hajduka postao junak, burni navijački prosvjedi u Zenici

Samo tri dana nakon dramatičnog ispadanja iz bitke za Euro, BiH je ostvarila odličan rezultat
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 11. listopad 2020. 20:14

Samo tri dana nakon dramatičnog ispadanja na jedanaesterce od Sjeverne Irske, reprezentacija BiH našla je snage i odigrala neriješeno s reprezentacijom Nizozemske. MIako su Nizozemci došli u Zenicu s prilično izmiješanim sastavom, opet su bili veliki favoriti protiv BiH, no momčad Dušana Bajevića uspjela je uzeti bod, svoj drugi u Ligi nacija.

Kako je i najavio Dušan Bajević dao je priliku novim igračima, a samo su petorica (Saničanin, Cimirot, Pjanić, Krunić i Šehić) ostali u startnoj postavi od one ekipe koja je počela u četvrtak utakmicu protiv Sjeverne Irske.

I dok se reprezentacija iz Sarajeva preseila u Zenicu, na stadionu je bio otprilike isti broj gledatelja, nešto manje od 2000, koliko dopuštaju zdravstveni autoriteti. Ono malo gledatelja istaknulo je transparente kojima su kritizirali samu reprezentaciju, a tijekom utakmice skandirali su i parole protiv Nogometnog saveza.

Što se same utakmice tiče Nizozemska je očekivano imala inicijativu, u prvom poluvremenu njihov posjed išao je preko 70 posto, ali golova u tom razdoblju nije bilo. Štoviše, i BiH je imala svoje prilike u prvom poluvremenu, no Gojak je kod izgledne situacije bio blokiran.

U drugom dijelu izbornik Bajević u igru je ubacio Džeku i Kolašinca, a BIH se sve više oslobađala pritiska. I upravo su domaći imali najbolju priliku u dotadašnjem dijelu, no šut Miralema Pjanića s ruba šesnaesterca obranio je vratar Cillessen.

Nizozemci su svoju najbolju priliku imali tek u 78. minuti. Nakon kornera glavom je tukao Luuk de Jong, ali Ibrahim Šehić sjajno je intervenirao. Nešto kasnije Steven Berghuis je imao još bolju priliku, ali branič Hajduka Darko Todorović spasio je čist zgoditak. U sudačkoj nadoknadi bila je nova stopostotna prilika, ali Ryan Babel je odbijenu loptu poslao tik pored lijeve vratnice.


BiH - NIZOZEMSKA 0:0

ZENICA - Stadion ‘Bilino polje’ Gledatelja: 1800. Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska). Pomoćnici: Ovidiu Artene i Valentin Avram (oba iz Rumunjske).

BIH: Šehić, Todorović, Hadžikadunić, Saničanin, Kadušić (od 46. Kolašinac), Pjanić (od 75. Lončar), Cimirot, Krunić (od 74. Hodžić), Tatar (od 54. Ahmetović), Đurić (od 61. Džeko), Gojak. Izbornik: Dušan Bajević.

NIZOZEMSKA: Cillessen, Dumfries (od 70. Hateboer), De Vrij, Van Dijk, Blind (od 86. Ake), Wijnaldum, De Roon, F. De Jong, Promes (od 86. Babel), Malen (od 70. Berghuis), L. De Jong. Izbornik: Frank De Boer.

Žuti kartoni: Kadušić (44.), De Roon (85.), Hodžić (90.).

Linker
24. travanj 2024 13:49