Thibaut Courtois i suigrači 

 SERGEI GAPON Afp
‘BOLNI RAZLOZI‘

Bijesna zvijezda Reala povukla radikalan potez: ‘Dok taj čovjek vodi reprezentaciju, ja nisam dio nje!‘

Zaratio je s izbornikom prošle godine, a nikome ni danas nije jasno što je prava istina
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 21:26

Thibaut Courtois odlazi iz reprezentacije Belgije. Međutim, ne radi se o klasičnom oproštaju od nacionalne momčadi, već otvorenom ratu kojeg vratar Real Madrida više ne planira trpjeti.

Naime, poznato je da su Courtois i izbornik Domenico Tedesco u poprilično lošim odnosima još Svjetskog prvenstva 2022., nakon kojeg je odigrao samo dvije utakmice za reprezentaciju. Jedan od najboljih vratara današnjice posljednji je put odjenuo nacionalni dres u lipnju prošle godine, otad su mu vrata zatvorena, a izbornik Tedesco kazao je da Courtois ne želi nastupati pod grbom Belgije jer se ljuti što mu je oduzeta kapetanska traka. Preciznije, što ju je nakon ozljede Kevina de Bruynea dobio Romelu Lukaku.

Courtois je, pak, rekao da to uopće nije istina i da je "duboko razočaran izbornikovim riječima". Što je točno pošlo po zlu između Courtoisa i Tedesca, vjerojatno će ostati misterija o kojoj se može samo nagađati. Međutim, nakon što nije pozvan na Euro, a zatim ni na nadolazeću Ligu nacija, vratar Real Madrida odlučio je povući radikalan potez.

"Nažalost, nakon događaja s izbornikom i nakon dugog razmišljanja, odlučio sam da se neću vratiti u belgijsku reprezentaciju dokle god ju predvodi Tedesco. U ovom slučaju prihvaćam svoj dio odgovornosti. Međutim, gledajući u budućnost, moje nepovjerenje u Tedesca narušila je moju srčanost prema reprezentaciji. Savez, s kojim sam imao nekoliko razgovora, prihvaća moj stav. Razlozi koji su me doveli do ove odluke su bolni, žao mi je ako sam razočarao neke navijače, ali uvjeren sam da je ovo najbolje za Belgiju jer će se zatvoriti sve rasprave, a momčad se može usredotočiti na postizanje ciljeva", napisao je Courtois na društvenim mrežama, kazavši da više nije dio Crvenih vragova.

Linker
05. rujan 2024 11:10