ANDREW MILLIGAN Afp
INCIDENT NA IBROXU

Bijesni igrač Rangersa teško optužio suparničkog igrača: ‘Te tvrdnje su potpuna laž, evo što mi je rekao‘

Incident s uzvratne utakmice osmine finala EL između Glasgow Rangersa i Slavije glasno je odjeknuo
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2021. 08:42

Prvo je igrač Rangersa Glen Kamara optužio braniča Slavije Ondreja Kudelu za rasističko vrijeđanje na travnjaku, da bi se nakon susreta gosti požalili da je njihov igrač fizički napadnut u tunelu Ibroxa.

U cijeloj je slučaju intervenirala policija, a UEFA je pokrenula istragu.

"Nema mjesta za rasizam i fanatizam u nogometu. Od ljeta mnogo nas je klečalo u znak solidarnosti s onima koji su žrtve rasističkog nasilja. Ako UEFA istinski želi rasizmu pokazati crveni karton, onda je vrijeme da zauzme stav nulte tolerancije", rekao je Kamara u izjavi za javnost koja je objavljena preko njegovog odvjetnika.

"Kao igrač ne očečujem da se tolerira rasistička mržnja na travnjaku i izvan njega u 2021. godini. Rasističko vrijeđanje od strane Ondreja Kudele se dogodilo na međunarodnoj razini i bilo kakvo nedjelovanje od strane UEFA-e bit će zeleno svjetlo za rasizam. Tijekom utakmice protiv Slavije Kudela se svađao s jednim igračem Rangersa i pokušao sam intervenirati. Tada mi je rekao da zašutim, prišao mi, prekrio usta rukom i šapnuo mi u uho: 'Ti si je**ni majmun. Znaš da jesi'. Bio sam u šoku čuti takve uvrede od profesionalca. Tvrdnje da me samo opsovao su potpuna laž. Njegove riječi ipak su bile dovoljno glasne da ih čuje moj suigrač Bongani Zungu", rekao je između ostaloga Kamara.

Još ranije je menadžer Rangersa Steven Gerrard dao podršku svom igraču Kamari, dok su iz Slavije službeno prijavili fizički napad na Kudelu.

Ostaje za vidjeti kako će se situacija rasplesti...

Linker
20. travanj 2024 22:45