ALEX LIVESEY
NAKON POKUŠAJA PRIJEVARE

Bijesni Mandžo prekinuo pregovore i ide u Bayern umjesto Kramarića!? Evo zašto je to sjajna opcija za sve

Spominje se ovih dana i Andrej Kramarić, no njegov transfer iznosio bi oko 40 milijuna eura
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. listopad 2020. 11:43

Ruski novinar Nobel Arustajman otkrio je problem u transferu hrvatskog napadača Marija Mandžukića u redove moskovskog Lokomotiva.


“Mandžukić je sve dogovorio s Lokomotivom, pa tako i plaću od 2,4 milijuna eura godišnje, ali je dolaskom na potpis ugovora njegov odvjetnik u dokumentu otkrio klauzulu koja je upropastila posao. Lokomotiv je u ugovoru napisao da će se Mandžukićeva plača računati po fiksnom tečaju od 75 rubalja za jedan euro. Mandžukić je prekinuo pregovore, bijesan ovakvim pokušajem prijevare”, objavio je Arustajman.

Zamjena za Lewu

Problem je bio u tome što Mandžukić za to nije znao ranije, nitko ga na to nije upozorio prilikom razgovora. Trenutačno se jedan euro u Rusiji mijenja za 92,8 rublja, no podložan je devalvaciji, te bi mu plaća iznosila znatno manje od očekivanih 2,4 milijuna eura godišnje. Prema ranijem dogovoru bivši Vatreni trebao je potpisati na dvije godine (ili jednu plus jednu) uz tri milijuna eura unaprijed te po 2,4 milijuna eura po svakoj od sezona.

image
JENS WOLF


I dok su se o tom slučaju raspisali mediji u Hrvatskoj i okolici, zanimljivo je da se na ruskim portalima tijekom jučerašnjeg prijepodneva i dijela popodneva nije moglo pročitati ništa o problemima u Mandžukićevom transferu. No, kad već ne pišu Rusi, pišu Nijemci. Portal TZ sa sjedištem u Münchenu izvijestio je kako Bayern do 5. listopada, kad završava prijelazni rok, namjerava dovesti zamjenu za svog prvog napadača, sjajnog Roberta Lewandowskog.


U svom kadru Bayern trenutačno nema drugog klasičnog centarfora. Spominje se ovih dana i Andrej Kramarić, no njegov transfer iz Hoffenheima iznosio bi oko 40 milijuna eura. S druge strane, Mandžukić je slobodan igrač koji se u München može vratiti bez odštete nakon što od srpnja više nije član katarskog Al Duhaila. S obzirom na njegovu dob od 34 godine logično je da ne bi predstavljao dugoročno rješenje, ali svakako bi mogao pomoći Bavarcima i odmoriti Lewu kad zatreba. Nitko ne kaže ni da njih dvojica ne bi mogli igrati zajedno...


Mandžukić je bio standardan igrač u bavarskoj momčadi koja je u sezoni 2012./13. osvojila trostruku krunu pod vodstvom Juppa Heynckesa. I ne samo da je bio standardan, već je bio i jedan od ključnih igrača Bayerna.

Priča se i Götzeu

Nadalje, naglašava se kako bi se Mandžo uklopio u ono što Bayern traži. Već je bio u klubu, na njega se ne bi previše potrošilo, i vjerojatno mu ne bi bio problem status drugog napadača, uz Lewandowskog koji je naravno nedodirljiv. Smatraju da bi Hrvat mogao kvalitetno odmoriti Poljaka s vremena na vrijeme, bez obzira na to što je u Kataru zabio tek jedan gol u sedam nastupa. Lokomotiv mu je mogao ponuditi igranje u Ligi prvaka, dok bi s Bayernom rođeni pobjednik opet mogao osvajati naslove.


Za Bavarce je hrvatski ofenzivac u 88 utakmica postigao 48 pogodaka i upisao 14 asistencija, a poentirao je i u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Ne uspije li Bayern u sljedećim danima dovesti napadača, navodno je Mario Götze jedno od mogućih rješenja za posljednje trenutke prijelaznog roka.

Linker
19. travanj 2024 17:09