Drago Sopta/CROPIX
PREMIJERNI POGODAK

Bild konačno nahvalio Gordona Schildenfelda: 'Od žrtvenog jarca do heroja!'

Nakon gola mogu reći da je ovo za mene bio supertjedan – izjavio je Schildenfeld
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2012. 13:04

Gordon Schildenfeld zabio je u nedjelju svoj premijerni pogodak u dresu Eintrachta iz Frankfurta u 5-1 pobjedi momčadi Armina Veha kod posljednjeplasirane Hanse iz Rostocka. Pogodio je 27-godišnji stoper nakon kornera Benjamina Köhlera, strijelca prvog pogotka, u 42. minuti.

Uopće je sam nastup hrvatskog reprezentativca od početka utakmice bio iznenađenje za novinare koji prate klub, i koji su već ranije (Frankfurter Rundschau) pisali da ga je Veh udaljio iz kruga kandidata za udarnu momčad.

Da su, osim klupskog vodstva, strpljenje sa Šibenčaninom izgubili navijači također tvrdi i tiražni Bild, koji piše da Schildenfeld jednostavno prečesto kiksa. Posljednji put dogodilo mu se to pri 4-2 porazu kod Paderborna prije dva tjedna.

"Može li se Eintracht s ovako tankom obranom vratiti u Bundesligu?", pitali su se iz Bilda.

Pri prošlotjednoj pobjedi protiv Energieja u Frankfurtu Schildenfeld nije bio u kadru. U Bildu su sada saznali da je razlog tome bilo rođenje njegove kćerkice Leile.

- Nakon gola mogu reći da je ovo za mene bio supertjedan – izjavio je Schildenfeld.

Prije četiri je dana svoju obitelj Schildenfeld dopremio kući iz bolnice. Trener mu je nakon toga ukazao povjerenje pred konkurentima Amedickom i Butscherom, a Hrvat mu je to vratio na najljepši način.

Linker
24. rujan 2024 11:10