Utučeni Mert Muldur
 DARKO VOJINOVIC Afp
RAZOČARANJE

Bili su ‘dark horse‘ Eura, a prvi idu doma: ‘Ova će ekipa obilježiti idućih 10 godina, neću dati ostavku‘

Izbornik je za neuspjeh optužio sve i svakoga, malo sebe, malo Savez, malo, naravno, i - medije...
Piše: HinaObjavljeno: 20. lipanj 2021. 22:43

Premda je na EURO došla kao "dark horse", turska nogometna reprezentacija se pretvorila u jedno od najneugodnijih iznenađenja europskog nogometnog prvenstva. Turska je završila na dnu skupine A nakon što je izgubila sve tri utakmice s razlikom pogodaka 1-8.

Turski izbornik Senol Gunes je za "neprihvatljiv učinak" svoje momčadi na EURO 2020. optužio brojne čimbenike, ali ne planira dati ostavku uslijed sve većeg pritiska turske javnosti.

"Ova će mlada momčad obilježiti sljedećih 10 godina turskog nogometa, ali smo svjesni da je takav nastup na ovim turnirima neprihvatljiv", rekao je Gunes.

image
Izbornik Senol Gunes
OZAN KOSE Afp

Turci su otvorili EP porazom od Italije (0-3), potom je uslijedio poraz od Walesa (0-2), te od Švicarske (1-3).

"Ja sam odgovoran za ovo", dodao je izbornik poručivši kako ne razmišlja o ostavci.

"Trenutno ne razmišljam o ostavci, račun za neuspjeh mora se platiti, ali odgovorni su i mediji, odgovorna je i uprava, također je odgovoran i stručni stožer," naglasio je.

"Bio je to veliki test za nas, ali ponekad ti neuspjesi mogu dodati više iskustva nego uspjeh", poručio je na kraju Gunes.

Ovo mu je drugi mandat na turskoj klupi, a počeo ga je 2019. godine. U prvom mandatu od 2000. do 2004. predvodio je Tursku do trećeg mjesta na SP-u 2002.

Švicarska nogometna reprezentacija zaključila je natjecanje u skupini A osvojivši treće mjesto sa četiri osvojena boda i sada mora čekati rasplet natjecanja u ostalim skupinama kako bi saznala hoće li to biti dovoljno za prolaz.

"Pobjedom protiv Turske napravili smo ono što smo morali, sada moramo pričekati i vidjeti što će se dogoditi," kazao je švicarski veznjak Xherdan Shaqiri, koji je u pobjedi 3-1 postigao dva gola.

"Prvi gol je bio posebno dobar, a pucao sam svojom slabijom desnom nogom. Naravno da sam bio presretan što sam zabio dva gola. Zadovoljan sam nastupom i sretan što sam mogao pomoći momčadi," rekao je veznjak Liverpoola.

"Morali smo pobijediti i odigrali smo dobru utakmicu. Možda smo mogli postići još koji gol, ali zadovoljni smo rezultatom," dodao je.

Izbornik Vladimir Petković je naglasio kako je malo razočaran trećim mjestom, ali se nada da će četiri boda biti dovoljna za prolaz.

"Ekipa je učinila što je trebalo. Mislim da smo pokazali kao momčad za što smo sposobni. Stvorili smo puno prilika. Naravno da smo malo razočarani trećim mjestom. Sad moramo pričekati i vidjeti," zaključio je Petković.

image
VALENTYN OGIRENKO Afp

Linker
25. travanj 2024 13:10